Vivian Sevenich sportvrouw en Luuk te Plate sportman 2018


Gepubliceerd op

LICHTENVOORDE – Waterpoloster Vivian Sevenich is op Koningsdag 27 april verkozen tot sportvrouw van het jaar en kempovechter Luuk te Plate tot sportman van het jaar. BMX’er Noud Garstenveld werd verkozen tot sporttalent van Oost Gelre en het combainraceteam Mariënvelde kreeg de award voor sportploeg van het jaar.

Vivian Sevenich kon de prijs niet in ontvangst nemen omdat zij een waterpolowedstrijd speelde in Hongarije. Ook volleybalinternational Lonneke Slöetjes, die speelt bij Vakifbank in Istanbul, wass niet aanwezig. Handbalinternational Lynn Knippenborg was wel overgekomen uit Denemarken.

Luuk te Plate (kempo) behaalde afgelopen jaar bij het Nederlands kampioenschap kempo en bij de Europese kampioenschappen, gouden en zilveren. De 14-jarige Noud Garstenveld (BMX) werd uitgeroepen tot sporttalent van Oost Gelre, boven de genomineerde talenten atleet Farhaan Abdi Ali, en dressuur- en springruiter Bjinse Venderbosch.

Sportploeg van het jaar werd combinerace Mariënvelde. Bij het publiek was het meidenvoetbalteam (onder de 17 jaar) van HMC’17.

Vrijwilliger Jan Gerritsen werd uitgeroepen tot sportvrijwilligers.

De awards werden uitgereikt door Wethouder Bart Porskamp van gemeente Oost Gelre.


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.