19 april 2024
Home » Sport » VV Grol Dames 1 koerst richting kampioenschap!

VV Grol Dames 1 koerst richting kampioenschap!

600

GROENLO – Op zaterdagavond 10 december reizen de dames van Volleybalvereniging Grol af naar Rietmolen. Bij deze wedstrijd hing de tekst: ‘Alles of niets..’. De tegenstander, Rivo DS1, staat namelijk tweede in de poule. Zij strijden voor de eerste plek, die nu bezet is door de dames van VV Grol. Taak van Grol om deze plek te behouden en zich weer een stapje dichterbij het kampioenschap te brengen. De dames gingen vol goede moed richting Rietmolen, met in het achterhoofd de vorige wedstrijd tegen WIK Steenderen DS3, die in een 3-2 winst eindigde. Tegen WIK was een pittige wedstrijd voor de Grolse dames, maar hoe zal Rivo deze avond zijn?

De dames gingen fit en enthousiast het veld op, het was tijd om te laten zien dat ze de eerste plek op de ranglijst waardig zijn. De eerste set verliep dan ook goed. Snel tempo houden, dan kon Rivo ze niet bijhouden. En dit werkte. Des te sneller het spel van Grol was, des te slechter Rivo het bij kon houden. De spanning bleef hoog, maar Grol won deze set met 21-25. 0-1 voor, nog 3 sets te gaan en de buit is binnen. Opnieuw in de tweede set bleef de spanning hoog, dat was ook te merken aan de dames van Grol. Iedereen wist dat ze moesten winnen, om zo de eerste plek te behouden. De spanning was ook weer goed te merken in het veld, de pass werd slechter en de serves gingen fout. Na een goede time-out herpakten de dames zich goed en na een paar snoeiharde aanvallen werd ook deze set gewonnen met een overtuigende stand van 17-25. 0-2 voor, we zijn op de helft.. Maar door deze gedachte werd de aandacht in de derde set minder. De serves van Rivo waren sterk en werden de dames van Grol in de derde set te veel. De pass kwam niet, waardoor het aanvallen niet lukte. Al snel liep Rivo voor en Grol kon de punten niet meer inhalen. Wat Grol wel kreeg door deze achterstand was meer pit, actie en lef. Vechten voor iedere punt, doorgaan en nog eens doorgaan. Pass, set-up, en snoeihard aanvallen. En dat lukte. De pass kwam weer, de set-ups gingen perfect en de ballen werden keihard binnen de lijnen geslagen. Helaas kwam dit spel van Grol net te laat, en verloren ze deze set met 25-16. De stand was nu 1-2 voor Grol. De vierde set moest het gebeuren. Actie! Vol vuur ging Grol het veld weer op, en Rivo had geen flauw idee wat ze te wachten stond. De pass kwam redelijk, nog steeds niet perfect door de lastige serves van Rivo. Maar Grol wist wel punten te scoren. Het snelle tempo kwam weer op gang en de ballen werden weer keihard op de grond geslagen. Grol ging lekker, heel lekker. Maar ook Rivo wist punten te scoren. De spanning bleef hoog, maar Grol kon er dit keer goed mee omgaan. Het was tijd om te laten zien dat de dames van Grol klaar zijn voor het kampioenschap. De laatste paar punten ging het gelijk op, nu is het zaak om te focussen en een goede pass te leveren. En het lukte, Grol liep uit. De laatste bal geslagen door Rivo maar keihard afgeblokt door Grol. De set is gewonnen met 22-25. 1-3 winst! Dat betekend 4 punten erbij en hiermee loopt VV Grol Dames 1 nu 7 punten voor in het klassement! Door deze gewonnen wedstrijd staat Grol nog steeds op de eerste plaats!

De volgende wedstrijd van deze dames zal zijn op zaterdag 17 december om 13.30u in Warnsveld tegen WSV DS3.

Hierna houden zij een kleine pauze en zijn ze er weer op zaterdag 14 januari om 16.45u thuis, tegen Longa’59 DS 4. ‘De derby van het Oosten’.