19 april 2024
Home » Sport » Wedstrijdverslag BOVO Heren 1

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

AALTEN – Afgelopen zaterdag begon voor de heren van het eerste team van BOVO de competitie weer. Met Bob ter Haar en Jelmer Korten als nieuwe spelers binnen de selectie is er een intensieve voorbereiding afgelegd. In deze voorbereiding werden alle wedstrijden gewonnen en hiermee kon het seizoen met vertrouwen gestart worden. Echter had de openingswedstrijd wel een apart tintje, gezien er gestart werd met een ‘uit-wedstrijd’ in Aalten… Er mocht namelijk direct gestreden worden tegen ons eigen Heren 2. Een team dat ook een nieuwe samenstelling kent met een combinatie van routine en jong talent.

De start van de wedstrijd ging gelijk op, waarbij BOVO 2 een frisse indruk maakte en vrijuit spelend druk wist te leggen op BOVO 1. Echter werd het verschil tussen de teams, na wat positionele wisselingen bij BOVO 1, door de buitenaanvallers zichtbaar gemaakt en wist BOVO 1 aan het eind van de set afstand te nemen om vervolgens de set met 19-25 te winnen.

De 2e set kende een vergelijkbaar verloop als de eerste set, waarbij de lijnen van BOVO 1 wat meer vastheid leken te krijgen. Deze set werd gewonnen met 18-25.
Hierna kende de wedstrijd een kentering en werd het spel gedomineerd door BOVO 2. Met goede servicedruk en een hoger tempo in het spel naar de buitenaanvallers bij hen, keek BOVO 1 tegen een ruime achterstand aan. Halverwege de set wisten ze zich echter te herpakken en werd de achterstand langzaamaan verkleind. Bij een achterstand van 23-20 wist BOVO 1 met een serviceserie het verschil toch te maken en de 3e set alsnog naar zich toe te trekken met 23-25.

In de 4e set wist BOVO 1 de wedstrijd overtuigend af te sluiten en werd er gewonnen met 11-25. Hiermee waren de eerste 5 punten voor dit seizoen binnen.