24 april 2024
Home » Groenlo » Wedstrijdverslag Dames 1 H.V. Grol

GROENLO – Zaterdag stond de wedstrijd teģen Ha-Stu uit Nijmegen op het programma. In het verleden is eerder gebleken, dit geen gemakkelijke tegenstander is.

Grol had in de eerste helft moeite om door de verdediging van Ha-Stu te komen. Hierdoor hadden de dames van Grol veel balverlies. Het lawaai op de tribune zorgde er tevens voor dat de dames van Grol zich niet optimaal konden concentreren op het eigen spel. Dit resulteerde in een ruststand van 7-6 in het voordeel van Ha-Stu.

De dames van Grol waren gebrand om te winnen en gingen vol goede moed de tweede helft in. Een mooi doelpunt van Eline ten Bruin, sinds kort terug bij het team, zorgde ervoor dat het kort na de rust met 8-8 gelijk kwam te staan.

Het lukte de dames van Grol steeds beter zich te focussen op het eigen spel waardoor een sterke verdedigingspositie tot stand kwam. Het was een hele strijd, maar Grol wist toch de leiding te nemen. Het bleef spannend de tweede helft, maar een aantal goede reddingen van Sandra Levers en het doorzettingsvermogen van het gehele team zorgde voor een eindstand van 15-17 in het voordeel van Grol.

Volgende week zaterdag staat de derby van het oosten op het programma. De return tegen Erix om 19:00 uur in Lichtenvoorde.