16 april 2024
Home » Wedstrijdverslagen HCW

HCW E2-JEUGD
Zondagmiddag, wat later als ze gewend zijn, mochten de HCW E2-Jeugd een wedstrijd spelen tegen HV Angeren in Gendt. Het was even een stuk rijden, maar om 14:15 begonnen ze aan de wedstrijd.

Meteen al wist HCW dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. HV Angeren is sterk en snel. Ze wisten vaak de bal te onderscheppen wanneer HCW probeerde naar elkaar over te spelen. Ook qua verdediging stond HV Angeren als een huis en kon HCW bijna niet op doel gooien.

Door het onderscheppen van de bal, maakten HV Angeren vele break-outs waardoor ze flink uitliepen qua score.
In de tweede helft probeerde we de bal dicht bij ons te houden en er werd af en toe goed geholpen door vrij te lopen zodat de bal kon worden overgespeeld. Heel af en toe wisten we door te dringen tot aan de cirkel. Helaas konden we deze kansen niet allemaal tot een doelpunt afronden.

Al met al een pittige wedstrijd waarbij de conditie van de HCW E2-Jeugd flink op de proef werd gesteld en een wedstrijd waaruit blijkt dat je ook flink ‘om de oren’ kunt krijgen. De eindstand is: 23-3 in het voordeel van HV Angeren.

HCW D-JEUGD
De HCW D-Jeugd speelde een wedstrijd tegen HV Angeren. De wedstrijd is verloren met 14-8.

HCW C-MEIDEN
Zaterdagmiddag moesten de HCW C-Meiden spelen tegen HV Angeren. De wedstrijd ging niet te best van start en kwam HCW achter te liggen. Na een tijdje herpakte ze zich, en kwamen er meer doelpunten. Hierdoor was het in de rust 9-11 voor HCW.

HCW begon de 2e helft beter en scoorde nog een paar keer, maar HV Angeren werd sterker. Waardoor het 14-14 werd. Vanaf toen ging het gelijk op.

De hoek van HV Angeren scoort meerdere keren en wordt na een tijdje vast gezet door HCW. HCW begon tempo te verliezen en ze maakte fouten, maar toch bleven ze fel! Met nog 5 minuten op de klok is het 16-19 en wordt het nog spannend. Door een mooie onderschepping wordt er nog een keer gescoord. Er wordt sterk verdedigt door HCW, maar HV Angeren komt er toch door. Ondertussen gooit HCW een paar keer mis. In de laatste minuut wordt er niet meer gescoord. De eindstand is uiteindelijk 18-20 voor HCW.

HCW C-JONGENS
Zondag mochten de HCW C-Jongens laat in de middag spelen tegen Kedingen in Wierden. Ze begonnen goed nadat ze even waren wakker geschud in de verdediging. Daarna liep HCW uit naar 7-5 en hielden ze het goed dicht.

De 2e helft verliep helaas minder goed. Ze hadden een aantal keer balverlies, waaruit Kedingen met een break-out scoorden. Aan het eind werd het nog even spannend en hebben ze de punten gedeeld. Dat was niet helemaal nodig, dus de volgende keer beter voor HCW! De eindstand was 15-15.

HCW B-JONGENS
De HCW B-Jongens speelde een wedstrijd tegen HV Zwolle. De wedstrijd is verloren met 23-19.

HCW DAMES 2
Zondag stond voor HCW Dames 2 een wedstrijd tegen de koploper op het programma. Ze hebben niets te verliezen. Met een mix van jong (5)en oud (4) beginnen ze voortvarend, de verdediging staat goed met Marlena de eerste helft in het doel! Helaas willen de ballen er bij HCW niet in , de paal en lat stonden in de weg. Ruststand is 8-2 voor Havana beide doelpunten gemaakt door Sanne.

De 2e helft hebben ze met een keeperswissel Sanne in het doel en Marlena in de opbouw gezet. Ze blijven goed handballen maar Havana loopt uit tot 11-3. Door doelpunten van Quinty Marlena 2x Indy Petra en Bianca wordt de eindstand 15-8. Niet slecht tegen de koploper. Blijkt toch dat de jeugd onze toekomst is!

HCW DAMES 1
Voor de HCW Dames 1 stond een uit wedstrijd gepland in Losser. Ze wisten dat ze er niet te makkelijk over moesten denken, en dat ze er hard aan moesten werken. Combinatie ’64 was sterk vanuit de hoeken en wisten daar de doelpunten al snel te maken en kwamen al vrij snel op voorsprong. HCW moest aanpakken en dat deden ze en kwamen terug.

In de rust stond het 5-5. Alles stond weer open, en moesten deze kans gaan benutten. Eigen spel blijven spelen en afronden. Helaas bleven HCW DS1 achter de doel punten aan lopen en kwamen ze niet verder op voorsprong en is de wedstrijd geëindigd in een gelijk spel. Eindstand: 11-11.

HCW HEREN 1
Zondag mochten de heren van HCW zich meten uit met ERIX 2. Vooraf aan de wedstrijd moest ster speler Stephan zich afmelden door autopech, maar dat weerhield de sterren van HCW niet om toch aan te treden. Na een moeizame 1e helft, waar eerst weinig gecreëerd werd aan beiden kanten, bleef het lang 1-2 staan. De laatste minuten ging het dan toch los, nadat ERIX op 4-2 kwam voor te staan en een paar tactische wissels van de Coach Tobi, maakten de sterren er toch nog 4-7 met het rust signaal klinkend.

In de rust probeerde de Coach het team te behoeden voor gemakzucht, maar toch kreeg ERIX het na een paar sterke combinaties voor elkaar om de defensie van onze sterren te doorbreken. Op dat moment naam Maarten de sterren bij de hand en met een paar klassieke 1-2tjes kwam Maarten verassend voorbij aan zijn directe tegenstander en maakte het mooi af. Ook Rudolph wist zich te onderscheiden, samen met Marien waren ze de nachtmerrie van het centrum en menig speler zal morgen nog zwetend wakker worden. De eindstand was dan ook verdiend 10-13 in het voordeel van onze Helden.

Al met al, werden de sterren vandaag versterkt door een aantal jeugdhelden, grote dank aan deze jonge helden, ook het grote uit publiek wat is meegereisd laat zien, hoe Handbal leeft bij ons in Winterswijk.