19 april 2024
Home » Wedstrijdverslagen HCW

HCW E2-JEUGD
Zondagochtend gingen de meiden en jongens van de HCW E2 jeugd naar Gaanderen voor een wedstrijd tegen Minerva. Bij de warming-up zagen we dat Minerva voor 2 complete teams spelers op de bank heeft zitten. Dat wordt dus aanpoten voor HCW. Met de wedstrijd van vorige week nog in het geheugen was wederom de boodschap duidelijk. Goed verdedigen en goed vrij lopen om kansen op goal te krijgen. Helaas liep het deze week niet zo lekker als vorige week. Minerva zat vaak tussen de 2 spelers van HCW in zodat ze de bal konden onderscheppen. De snelheid van Minerva kon HCW niet altijd baas… en vielen dan ook vele doelpunten voor Minerva. In de rust hebben de coaches aangegeven dat we kort bij elkaar moeten spelen en vrij moeten lopen of de bal ophalen. Dat ging in de tweede helft beter.

Enkele kansen van HCW gingen recht op de keeper, maar dan was daar in de tweede helft dan toch het eerste doelpunt voor HCW gemaakt door Marril. Helaas bleef het daar ook bij en hebben we de wedstrijd afgesloten met 20-1 op het scorebord. Een wedstrijd met veel leer momenten waarop we kunnen gaan trainen… en op naar de volgende wedstrijd.

HCW E1-JEUGD
Vandaag spelen we om 10.45 uur tegen Sani4all/Artemis’15 E2 in Doetinchem. We waren een beetje aan de late kant, maar gelukkig maakte dat nu niet uit, want de korfbalwedstrijd voor ons was 20 minuten uitgelopen. Hierdoor hadden we dus nog tijd genoeg om warm te lopen, keeper ingooien e.d. Vera speelde bij de E1 mee, omdat Isis ziek was. De eerste helft begon Eloise met keepen, Vera en Yoeri begonnen als wissel op de bank. Er werd in de eerste helft om en om gescoord, waarbij Jet, door haar snelheid niet verdediging kon worden en zij zelf door kon gaan naar het doel om 6x te schoren. Teun maakte ook een doelpunt. Hugo heeft het 2e deel van de eerste helft gekeept. Eloise en Hugo hebben beide mooie ballen eruit gehouden.

Ruststand was gelijk 8 – 8. Zoals je kunt zien heb ik 1 doelpunt minder opgeschreven, want het ging allemaal zo snel, dat ik niet weet wie het 8ste doelpunt heeft gemaakt.
In de tweede helft werd er door iedereen nog beter verdedigd dan in de eerste helft, waarbij Loïs en Yoeri de kroon spanden, zij lieten hun tegenstandsters niet meer uit het oog, hierdoor kwamen zij minder in het spel voor. Door het snelle spel van HCW kon er break-out gelopen worden, waarbij Jet, Eloise en Hugo mooie doelpunten maakten. Als je zo snel speelt zie je andere vrije spelers (Yoeri) wel eens over het hoofd, hier moeten we nog meer aandacht aan besteden. Teun scoorde ook nog vanuit een afstandsschot. Sem en Jet hebben de tweede helft gekeept, waarbij Sem een paar mooie reddingen heeft verricht. Al met al zat er aanvallend meer tempo in het spel en verdedigend bleef iedereen bij z’n eigen speler/speelster. Dat ging stukken beter dan vorige wedstrijden. Ik vind het ook belangrijk dat iedereen probeert een doelpunt te maken, het maakt niet uit of die mis gaat, want het motto blijft nog steeds: ‘Als je niet op doel gooit, kun je ook geen doelpunten maken’.

Eindstand 10 – 13. We hebben de punten mee naar huis genomen. Vera bedankt voor het meespelen, je hebt een goeie wedstrijd gespeeld en ik vind het fijn dat je zelf ook meer durft waardoor het zelfvertrouwen toeneemt.

HCW D-JEUGD
De d1 moest aantreden tegen de nummer 5 we begonnen sterk met de aanval Maar de verdediging kon beter de ruststand was 2 tegen 4 na de rust kwam de tegen stand er terug na een paniekerig spel was de eindstand 10 tegen 10.

HCW C-MEIDEN
We moesten zondag tegen Minerva uit Gaanderen. De wedstrijd verliep niet zo goed. We waren niet op ons best. Ondanks dat hebben we wel gewonnen. In de rust was het 5-8. Na de rust werd er gescoord met een penalty, door Indy. Uiteindelijk wonnen we met 12-17.

HCW C-JONGENS
Stormvogels in Haaksbergen waren deze keer onze tegenstander. We hadden thuis ruim van ze gewonnen, dus de druk lag bij ons! We begonnen best sterk met mooi uitgespeelde kansen, maar troffen lang niet altijd het doel. Daardoor bleven de tegenstanders lang tot aan het einde van de 1e helft bij. De bal werd ook steeds gladder maar de tegenstander wilde deze helaas niet wisselen. Met de rust hadden we al wel een mooie voorsprong opgebouwd van 7-11.

De 2e helft gingen we er tegenaan en liepen we snel uit. De verdediging stond sterk en onze keeper Job ook! We speelden mooie aanvallen uit en schoten ook veel beter. De eindstand was dan ook 11-22 voor ons! Mooie pot, heren C!

HCW HEREN 1
Zondag moesten de Heren van HCW naar Ruurlo. Na een korte warming up zijn we begonnen aan de wedstrijd. De score werd geopend door ons kind sterretje Justen. We liepen mooi uit naar een stand van 1-4 door doelpunten van Stephan, Marien en Maarten. Na 2 tegen doelpunten, scoorde Deniel zijn allereerste goal. Halverwege de eerste helft kwam Blauw-Wit sterk terug. En de ruststand was in het voordeel van de thuisploeg 12-11.

In de rust even elkaar opgepept en weer de neuzen de goede kant op. Met frisse moed hebben we gestreden als leeuwen. Maar halverwege de tweede helft kwamen we wederom op gelijke hoogte. En door goed fluiten van de scheids in de laatste fase van de wedstrijd kwam de thuis ploeg op een voorsprong, die HCW met geen mogelijkheid meer te boven kwam. 5 minuten voor tijd was de tussenstand 18-18. In de laatste fase scoorde Blauw-wit 3 doelpunten en HCW 1, via Marien. Ondanks een sportieve wedstrijd tussen 2 teams, is het jammer dat een scheidsrechter zo’n stempel op een wedstrijd kan drukken. Eindstand 21-19