19 april 2024
Home » Wedstrijdverslagen HCW

Wedstrijdverslagen HCW

197

De HCW E1-Jeugd speelde vandaag tegen Huissen, een moeilijke tegenstander omdat ze de vorige wedstrijd met 22 – 7 hebben verloren. Toch moet je er altijd in blijven geloven.

HCW E1-JEUGD
De HCW E1-Jeugd speelde vandaag tegen Huissen, een moeilijke tegenstander omdat ze de vorige wedstrijd met 22 – 7 hebben verloren. Toch moet je er altijd in blijven geloven. Met de juiste aanwijzingen en tactiek, geen man op man verdedigen, maar 3 verdedigers voor en 2 op de cirkel, moest het vandaag beter gaan.

Helaas bleek dat in het begin van de 1e helft niet zo te zijn, want HCW kwam al snel op een 0 – 5 achterstand te staan, voordat Jet iets terug kon doen 1 – 5. Yoeri was begonnen met keepen, hij heeft het goed gedaan, maar gaf ook wel aan dat hij het moeilijk vond. Na Yoeri kwam Hugo als keeper in het doel. Dat hij het goed deed, blijkt wel uit het feit dat Huissen moeilijker tot scoren kwam. Omdat er bij Huissen 1 hele goede speler was, werd in eerste instantie Loïs als vaste verdediger bij hem gezet. Dat deed zij heel goed, want hierdoor kreeg hij minder ruimte en kwam minder tot scoren. Met snelle aanvallen en tippend naar de overkant gaan, kwam HCW beter in het spel, waardoor er vaak spelers/sters vrijstonden die dan ook het doel konden schieten. Teun, Isis en Sem gooiden wel op doel, maar de schoten waren op de keeper of naast het doel. Helaas. Tot aan de rust kwamen beide teams nog 2x tot scoren, waarbij Jet en Teun de doelpuntenmakers waren. Ruststand 3 – 7, dus nog niets aan de hand.

In de rust werden de puntjes nog weer even op de i gezet en moest iedereen zijn taak goed uitvoeren, zowel aanvallend als verdedigend. Eloise begon de tweede helft met keepen en deed het ook prima. In de aanval werd steeds weer geprobeerd snel te spelen, zodat er iemand vrij zou komen te staan en op doel kon gooien. Dit pakte goed uit, want Hugo maakte gelijk het eerste doelpunt. Daarna maakte Huissen 3 doelpunten op rij. Dit kwam omdat er even een moment van onachtzaamheid was, waardoor spelers/sters weer meer vrij kwamen te staan en makkelijk op doel konden gooien. Yoeri maakte hierna een heel mooi doelpunt door zelf door te gaan met tippen en in één keer op het doel te gooien. Hoera 5 – 10. De achterstand was wat groot maar we zijn er in blijven geloven dat het nog zou lukken. Uiteindelijk heeft Eloise nog 2x gescoord, waarmee de eindstand 7 – 14 werd. Uit deze uitslag kun je opmaken dat we het in ieder geval veel beter hebben gedaan dan de vorige wedstrijd. We hebben geknokt voor wat we waar waren en hebben nooit opgegeven. Conditioneel was het ook een zware wedstrijd, maar omdat er op tijd gewisseld werd, kon iedereen het goed volhouden.

Ik vind dat jullie voor de wedstrijd van vandaag allemaal een dikke pluim hebben verdiend en hebben gevochten als ‘Lenny’ de leeuw. Op naar de volgende wedstrijd.

HCW E2-JEUGD
Vandaag stond voor de E2 van HCW de thuiswedstrijd tegen Udi op het programma. Zoals altijd begon HCW sterk aan de wedstrijd. Verdedigend ging het goed en aanvallend pakte HCW verdiende doelpunten. Door goed samenspel en goede verdediging wist HCW de score van de tegenstander te beperken. In de tweede helft zag je toch dat het bij HCW wat minder ging. Het afspelen en scoren ging een stuk minder dan in de eerste helft. Het verdedigen bleef goed gaan. Bij UDI was het de nummer 5 die alle doelpunten maakte in de tweede helft. De eindstand was 8-18. Op naar de volgende wedstrijd.

HCW C-JONGENS

Afgelopen zondag speelde de HCW C-Jongens tegen Kedingen, waar ze de vorige keer gelijk tegen hadden gespeeld. Dus ze wisten dat ze er tegenaan moesten! HCW begon goed en de verdediging stond goed, maar toch wist de tegenstander de gaatjes in het begin te vinden. Net als HCW, dus ging het mooi gelijk op. Halverwege de 1e helft  wist HCW regelmatig de ballen te onderscheppen en speelden ze aanvallend sterker, waardoor ze met een voorsprong van 16-10 de rust in gingen. De 2e helft ging voor HCW op dezelfde voet door, maar wist de tegenstander ook regelmatig te scoren. Iedereen speelde goed en aan het eind van de wedstrijd had iedereen gescoord. Ook maakte Kay zijn eerste doelpunt. Vooral goed samenspel zorgde voor hele mooie doelpunten. Klasse wedstrijd jongens, een verdiende overwinning met 26-20 als eindstand

HCW C-MEIDEN
Vandaag hadden de HCW C-meiden de  allerbelangrijkste wedstrijd van het seizoen. Ze begonnen om 14.55 uur in Winterswijk tegen de nummer 1, Reflex DC1. Ze wisten vanaf het begin dat het een moeilijke wedstrijd zou worden, want de vorige wedstrijd hadden ze met 17-16 verloren.

Vanaf het begin ging het al gelijk op. De aanval van HCW was sterk, maar bij de verdediging kon het iets beter. Eén speler van HCW kreeg een gele kaart en kregen later ook 3 penalty’s. Tussenstand was 6-7 in het voordeel van Reflex. HCW ging er weer tegen aan in de 2e helft. Toch was de concentratie minder, daardoor kregen ze meer balverlies en lieten ze de tegenstander er makkelijker langs. In de laatste 10 min werd de knop weer omgezet. Ze hadden 1 gele kaart en 2 penalty’s en gingen er weer voor het was op dat moment 7-11. HCW scoorde en het was op het laatst spannend met 11-11. De keepster van Reflex kreeg bij de laaste minuut een 2 minuten tijdstraf, waardoor Reflex in ondertal moest spelen. In de laatste 7 seconden werd er door HCW het winnende doelpunt gescoord. HCW heeft gewonnen met 12-11 en staan nu aan kop in de poule.

HCW DAMES 2
Vandaag speelde HCW Dames 2 thuis de return wedstrijd tegen de dames van grol. De uit-wedstrijd in 2018 werd verloren, dus nu waren ze er op gebrand om te winnen! De eerste helft scoorde ze om en om tot halverwege de eerste helft, daarna loopt HCW uit tot een ruststand van 15-9. Nu was het de kunst om deze voorsprong niet uit handen te geven, want Grol deed er alles aan om bij te komen. De dames van HCW hielden de kopjes erbij en de wedstrijd werd gewonnen met een eindstand van 19-15 ! Top dames weer 2 punten erbij!

HCW DAMES 1
Op zaterdagavond 19 januari stond voor de dames van HCW de wedstrijd tegen de nummer 2 DSVD uit Deurningen op het programma.

De dames wisten dat dit een moeilijke wedstrijd zou gaan worden ook omdat de vaste keepster Karin vanwege ziekte niet aanwezig kon zijn. Hiervoor hadden de dames wel goede inval keepsters in Lena en Marlena. In het begin van de wedstrijd ging het nog wel aardig gelijk op. Aan het eind van de eerste helft ging het bij de dames van HCW minder. De verdediging stond minder goed en in de aanval werd er niet meer veel gescoord. In de tweede helft bleef HCW achter de feiten aanlopen. Door afspeel fouten en minder sterk verdedigen liepen de dames van DSVD uit in de score. De eindstand was dan ook 23-33. Aanstaande donderdagavond hebben de dames van HCW een inhaalwedstrijd tegen de nummer 1 van de ranglijst Borhave.

HCW HEREN 1
De heren van HCW HS1 speelden zaterdagavond 19 januari tegen de heren van Blauw Wit HS2 uit Ruurlo. Gezien de laatste pot tegen Blauw Wit een behoorlijk spannende was verwachtten we ook op deze zaterdagavond een mooie wedstrijd te kunnen spelen. De heren van HCW wisten vanaf het begin een voorsprong te pakken, echter wist Blauw Wit tot meerdere malen aan toe deze voorsprong te evenaren. Gelukkig bleef HCW de voorsprong houden en kreeg Blauw Wit een aantal mooie break-outs van HCW te verduren. Vanuit het B-team ontvingen de heren van HCW versterking van Wiktor Kubiak gezien de heren deze wedstrijd geen beroep konden doen op Marwin Ebbers en Thijs Mielekamp i.v.m. blessures. Helaas werd ook Rutger ter Braak gemist. Wiktor heeft een aantal mooie goals weten te pakken tijdens deze wedstrijd waarvoor wij hem bedanken. De heren hebben in hun totaliteit een prachtig spel geleverd dat heeft geleid tot een eindscore van 22-16 in het voordeel van HCW.