20 april 2024
Home » Sport » Wedstrijdverslagen HCW week 13

WINTERSWIJK – De laatste wedstrijden werden afgelopen zondag in eigen huis gespeeld. Een lange handbaldag met verschillende resultaten.

~ HCW E-Jeugd ~
Dit weekend speelde de E1 tegen Erix. De eerste helft gingen de teams gelijk op. Van beide kanten waren er kansen. Er werd door HCW goed overgespeeld, wat resulteerde in een paar mooie doelpunten. De ruststand was 3-2.
Na de rust scoorde HCW in de eerste twee minuten nog tweemaal, dit bracht de stand op 5-2. Helaas wilde het hierna niet meer lukken. De bal belandde steeds net niet in het doel. Erix kwam goed op dreef en wist wel te scoren.
De eindstand was 5-11 voor Erix.

~ HCW D1-Jeugd ~
Vandaag speelden we onze laatste wedstrijd thuis. We startten goed tegen Pacelli en gingen in het begin mooi gelijk op. Maar helaas vergaten we na een tijdje doelpunten te maken terwijl we wel mooie aanvallen uitspeelden. Na de rust gingen we daar helaas mee door en bleef het moeilijk om de bal erin te krijgen. We hebben wel goed verdedigd, maar helaas wel verloren met 21-9.
Het was een leuk seizoen met ups en downs, maar we hebben met veel plezier gespeeld.

~ HCW D2-Jeugd ~
Vandaag speelden we onze laatste thuiswedstrijd tegen UGHV. We gingen de wedstrijd met veel vertrouwen in! Na een paar minuten stond het 7-0 voor ons. Toen hebben we afgesproken dat we gingen proberen om iedereen te laten scoren! En dat is gelukt. We hebben vooral goed verdedigd en veel ballen onderschept, waardoor we veel doelpunten konden maken met break-outs! De eindstand was 29-4.
Een goede afsluiting van het seizoen, waarna we ook nog gezellig met elkaar zijn gaan zwemmen!

~ HCW C-Meisjes ~
Met een aantal afwezige spelers en dus niet compleet, begonnen we aan het laatste duel van deze competitie. De opdracht voor vandaag was om het aanwezige publiek te vermaken met mooi handbalspel. Dit had de thuisploeg zich goed in de oren geknoopt.
Vanaf het eerste fluitsignaal bleek HCW de ploeg die het spel bepaalde. Verdedigend stond de ploeg uit Winterswijk als een echt team. Iedere aanval van ughv liep vast in de muur van de thuisploeg. Goed ondersteunen van medespelers werd beloond met een tegenaanval van HCW.
Ook goed werk van de HCW-keeper zorgde voor meer motivatie in de ploeg.
Aanvallend werd veel gebruik gemaakt van o.a. de cirkelspeler die ook op haar beurt de bal veelvuldig terugkaatste op een instartende medespeelster, welke dan met een verwoestende kracht werd afgerond met een goal.

Ruststand 13-4
De tweede helft mochten de Ulftenaren iets terugkomen.
Verdedigend had HCW niet de grip op de nr. 11 van Ughv. Deze wist uit de tweede lijn een aantal goaltjes weg te plukken. Maar ook dat mocht de pret niet drukken om door te stomen naar een glorieuze overwinning. Iedereen wist het net te vinden achter de keep van Ughv. Snelle omschakelingen van verdediging naar aanval bleken toch de genadeslag voor de Gasten.
Kortom, een dik verdiende overwinning door goed samenspel en leuke afsluiter van competitie 2017.
Eindstand 25-17

~ HCW Dames 3 ~
Vandaag de laatste wedstrijd van seizoen 2016-2017 tegen de kampioen reflex 1. Een wedstrijd met gemengde gevoelens! Ook de laatste wedstrijd voor Annette Marieke Sharon en Kim! De eerste helft maken kiwi en Annette de doelpunten ruststand 2-6! Helaas valt Rosalie met een enkel blessure uit! De tweede helft loopt het iets beter en twee minuten voortijd wordt de wedstrijd stilgelegd en we nemen officieel afscheid van onze speelsters Annette 42 jaar handballer Kim Overkamp kon helaas niet aanwezig zijn na 24 jaar Marieke 10 jaar en Sharon! De laatste 2 doelpunten worden gemaakt door Annette en Marieke! Eindstand 8-22 in het voordeel van de kampioenen.

~ HCW Dames 2 ~
Dames 2 moest vandaag tegen Kedingen. We wisten dat het niet makkelijk ging worden. Vorige keer was het 9-9. We begonnen vol moed. En dat werd mooi beloond we stonden voor. Dat was superfijn. Helaas ging het in de 2 de helft en kwamen ze terug. Uiteindelijk hebben we gewonnen met 13-11. Een mooie afsluiting van het seizoen! 🎉

~ HCW Dames 1 ~
Zondag 2 april was het de laatste handbalzondag van het seizoen voor HCW. De laatste wedstrijden werden gespeeld van het seizoen. De Dames1 van HCW speelden hun laatste wedstrijd tegen de dames van ughv en bij deze wedstrijd ging het om wie eindigt dit seizoen op de 4e plaats? De afspraak die bij elke wedstrijd werd gemaakt was dit keer veel looplijnen inzetten. De wedstrijd begon in gelijke lijn. Aan beide kanten vielen er doelpunten en ging de stand gelijk op. In de loop van de eerste helft begonnen de dames van HCW uit te lopen en ging het aanvallend en verdedigend zeer goed. Met een goed gevoel gingen ze de rust in. Na de rust gingen de dames van HCW met hetzelfde spel door en de ballen vlogen om de oren bij de keepster van ughv. Goed samenspel van HCW en een hele sterke verdediging zorgde ervoor dat de stand door de dames van ughv niet meer in te halen was. De dames van HCW wonnen. De wedstrijd met een ongelooflijke monsterscore van 28-13. Het publiek en de kanjer van de week Bente Louwers werden getrakteerd op een mooie wedstrijd. Zo werd deze lange handbal dag en het handbalseizoen met een goed gevoel afgesloten.