19 april 2024
Home » Groenlo » Weer 2 medailles voor jongste selectie meiden van Rap en Snel

Weer 2 medailles voor jongste selectie meiden van Rap en Snel

549

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

GROENLO – Op Zaterdag 7 april vond de 2e wedstrijd plaats voor de jongste selectie meiden van Rap en Snel. Deze wedstrijd vond plaats in de turnhal in Winterswijk. Voor Rap en Snel deden er 4 meiden mee en ze keerden met 2 medailles terug richting Groenlo.

Maud (W) en Maud (kl. T.) kwamen in ronde 2 aan bod. De meiden hebben ook deze wedstrijd weer laten zien dat ze de oefeningen op alle onderdelen beheersen. Beide dames hadden er super veel zin in en dat was ook duidelijk te zien. Ze straalden van top tot teen. Maud (W.) heeft nog nooit zo’n goede wedstrijd gedraaid. We begonnen op het onderdeel vloer. Ze heeft hier een hele strakke oefening gedraaid en heeft tijdens deze oefening laten zien dat ze alle ‘plusjes’ feilloos kan uitvoeren. Deze oefening werd ook beloond met een 1e plek. Ook wist ze de zenuwen de baas te blijven op het onderdeel balk en ze is er niet af gevallen. Maud (W.) mocht een gouden medaille mee naar huis nemen.

Maud (kl. T.) heeft ook deze keer weer een mooie wedstrijd geturnd. Als je vraagt wat haar lievelingsonderdeel is dan zegt ze vol trots het onderdeel de brug met ongelijke liggers. Dit is dan ook duidelijk te zien op haar diploma. Haar oefening werd beloond met een mooie 3e plek op dit onderdeel. Op het onderdeel sprong heeft ze laten zien wat haar sprongkracht is. Door haar harde sprongkracht kwam hier een hele strakke handstand platval uit.
Beide dames hebben een erg sterk seizoen gedraaid en zijn al weer hard aan het oefenen voor volgend seizoen.

Voor Saar en Nienke was dit ook al weer de tweede en laatste wedstrijd van dit seizoen. Ook deze twee meiden hebben laten zien dat ze in de top mee draaien in dit niveau.

Ook Saar en Nienke waren weer een beetje gespannen, ze begonnen op het onderdeel vloer. Voor Saar was het de vorige wedstrijd nog een beetje lastig om alle pasjes in de juiste volgorde uit te voeren. Hier was deze wedstrijd niks meer van te zien en ze stond vol zelfvertrouwen op de vloer en heeft een hele nette oefening aan de jury laten zien. Ook haar brug oefening heeft ze erg strak geturnd en ze wist alle onderdelen direct achter elkaar uit te voeren zonder ook maar één stop. Deze oefening werd dan ook beloond met een mooie 1e plek op dit onderdeel.

Ook Nienke straalde op het onderdeel vloer en wist ook alle pasjes en alle onderdelen in de juiste volgorde uit te voeren. Op het onderdeel balk had ook Nienke haar zenuwen onder controle en is ze niet van de balk gevallen. Tijdens haar balk oefening heeft Nienke een mooie ‘klemrol’ laten zien en een hele hoge ‘streksprong’ als afsprong.
De dames hebben erg genoten van de afgelopen 2 wedstrijden en kijken al weer uit naar volgend seizoen. Saar mocht een zilveren medaille mee naar huis nemen. Nienke viel helaas net buiten de prijzen maar had toch een mooie 4e plek te pakken.