23 april 2024
Home » Sport » Westrijd verslag HV dames 1

Westrijd verslag HV dames 1

134

GROENLO – Op zaterdag 12 maart waren de dames van Huissen op bezoek in Groenlo. De uit-wedstrijd tegen hen werd gewonnen door hv Grol, waardoor zij erop gebrand waren ook nu weer twee punten te pakken. Het coachduo gaf het team mee veel te bewegen en op snelheid te spelen.

De dames van Grol begonnen geconcentreerd, de stand liep gelijk op aan het begin van de wedstrijd. Huissen wist helaas diverse keren de verdediging van Grol te passeren. Dit resulteerde in een ruststand van 9-14 in het voordeel van Huissen.

Aan het begin van de tweede helft werd er lang niet gescoord omdat er aan beide kanten flink fanatiek verdedigd werd. Naarmate de wedstrijd vorderde ging het er aan beide kanten harder aan toe waardoor er meerdere malen tijdstraffen en penaltys werden uitgedeeld aan beide kanten. Helaas wist Grol niet alle kansen goed te benutten, de voorsprong werd hierdoor niet verkleind. Anouk Nienhuis maakte het 400ste doelpunt voor Grol, maar dit was niet genoeg voor de overwinning. Na 60 minuten handballen stond er een score van 16-22 op het scorebord in het voordwel van Huissen.

Zaterdagavond aanstaande reizen de dames van Grol af naar Groesbeek en treffen ze de nummer één uit de competitie!