19 april 2024
Home » WHC DS2 – HV Grol DS1

Zaterdagavond gingen de dames van HV Grol DS1 naar Hengevelde om aldaar de belangrijke wedstrijd te spelen tegen WHC DS2. In deze wedstrijd waren er weer kansen om de broodnodige punten te halen, om bij de onderste plaatsen weg te blijven. De Grolse dames begonnen goed voorbereid aan de wedstrijd en gingen voor een goed resultaat. Het begin was echter teleurstellend en door veel onnodige fouten speelde het WHC in de kaart. Na 10 minuten stond het 7-0 op het scorebord. Een slecht begin en moeilijk om dit nog recht te zetten. Toch speelde HV Grol zich in de wedstrijd en net voor rust was het 11-7 en waren er toch nog alle mogelijkheden. Bij een stand van 12-7 werd van helft gewisseld.

In de 2e helft kwam Grol niet aan haar normale niveau, ondanks dat er bij vlagen mooie aanvallen werden uitgespeeld en uit werd gescoord, was het spel grotendeels slordig en grossierden de dames van Grol in onnodig balverlies. Bovendien werden er 3 strafworpen niet benut. Ook verdedigend was het dit keer niet de stabiele verdediging die er normaal staat. Aan het eind stond het 23-15, een verdiende overwinning voor WHC.

Teleurgesteld verliet HV Grol de zaal om dit te verwerken, om daarna snel de knop weer om te zetten en de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Volgende week in de thuiswedstrijd tegen Langeveen is het zaak er weer te staan en onbevangen de wedstrijd in te gaan, want het kan veel beter dan het dit weekend liet zien.