20 april 2024
Home » Groenlo » Wind spelbreker tijdens eerste vakantie viswedstrijd.

Wind spelbreker tijdens eerste vakantie viswedstrijd.

181

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

GROENLO – Afgelopen dinsdag 28 juli 2015 werd er door de Groenlose Hengelsport Vereniging afgetrapt voor de eerste van de serie van drie vakantie viswedstrijden. Dit jaar zijn de vakantie viswedstrijden weer ‘gewoon’ aaneengesloten. Vorig jaar werden ze om de veertien dagen gevist en de deelnemers gaven aan toch de voorkeur te geven aan de aaneengesloten periode in de bouwvakvakantie. Maar er zijn nog meer zaken die meespelen om een succesvolle viswedstrijd te vissen. Een ervan is het altijd onberekenbare weer in Nederland.

Zomerstorm
En laten we nu net afgelopen zaterdag een zware zomerstorm (windkracht 10) achter de rug hebben. Een zware zomerstorm is zeer zeldzaam. Sinds de metingen is dit slechts één keer eerder voorgekomen. Dit was op 12 augustus 1914. Zaterdag 25 Juli werd hier dus een tweede aan toegevoegd.
Van zo’n zomerstorm heb je nog dagen last van, zo ook tijdens de eerste vakantie viswedstrijd. Het waaide behoorlijk en dat weerhield ook veel deelnemers om mee te doen. Toch hadden nog dertig liefhebbers de weg naar Groenlo gevonden.

De wedstrijd
Als wedstrijdparcours was ditmaal gekozen voor de Maliebaan. Daar zijn de vangsten de laatste tijd goed te noemen en hier konden alle deelnemers plaats nemen. Wie een beetje in de luwte zat kon licht vissen, maar wie pal in de wind zat (de meeste deelnemers) moest noodgedwongen met een zware dobber vissen. Moeilijke omstandigheden dus. Uiteindelijk werd Henk Bargerman winnaar met 1630 gram. Hij wist een pracht van een winde te vangen die alleen al 1 kilo aan gewicht in het net bracht. Bij de jeugd was het Beau de Vries die met 370 gram eerste werd. Een mooie prestatie.
De volgende twee vakantie viswedstrijden worden gevist op dinsdag 4 en 11 augustus. Loten vanaf 16.45 uur op de Maliebaan.

Uitslag
Senioren
1. Henk Bargerman 1.630 gram
2. Dhr. Pelgrim 340 gram
3. Leo Helmers 315 gram
4. Joop Jansen 245 gram
5. Gerard Nijenhuis 150 gram

Jeugd
1. Beau de Vries 370 gram
2. Stijn Beerten 65 gram