Home » Sport » Winst voor Dames 2 HV Grol (13-24)

BENTELO – Afgelopen zondag mocht Dames 2, net als de A-jeugd en Dames 1, aantreden tegen Bentelo. De opdracht van trainer Martin was ‘blijven zoeken naar gaten, aanspeelbaar blijven en blijven bewegen’. Coach Xander voegde daar nog ‘op snelheid spelen’ aan toe. Met duidelijke instructies en de wil om te winnen begonnen de dames aan de wedstrijd. Dit resulteerde in een goede openingsfase. Grol speelde snel en dit resulteerde in een aantal mooie doelpunten. Al snel stond er 1-4 op het scorebord. Daarna begon ook Bentelo meer te scoren, maar Grol bleef de opgebouwde voorsprong behouden. Ruststand 7-10.

Aan het einde van de eerste helft zakte Grol terug in snelheid, dit werd in de rust besproken. De snelheid moest terugkomen en ook het blijven bewegen was belangrijk. Alleen als dit gebeurde, konden de dames de voorsprong behouden. Grol wist wat ze te doen stond en ging weer fanatiek van start. Het fanatisme werd beloond. Diverse speelsters van Grol wisten de keepster van Bentelo te passeren. Sandra, keepster van Grol, wist een 7-meter te stoppen en samen bouwden de dames de stand uit. Bentelo bleef achter en dit resulteerde in een eindstand van 13-24 in het voordeel van Grol. Tevreden over een sportieve wedstrijd en met twee punten konden de Dames weer richting Groenlo.

Op 17 december speelt Dames 2 haar volgende wedstrijd, uit tegen B.W.O. DS4 in Deurningen.