Home » Sport » Winst voor Erix (handbal) in bekerwedstrijd

Winst voor Erix (handbal) in bekerwedstrijd

165

Bekerwedstrijd Zwolle 1 – Erix 1 23-36 (12-19)

Afgelopen vrijdagavond speelden de heren 1 van Erix de kwartfinale van de beker uit tegen Zwolle 1, de wedstrijd vond echter plaats in Hattem i.v.m. beschikbaarheid van de zaal in Zwolle.
De eerste bekerronden waren de heren zonder problemen doorgekomen en hoewel Zwolle in de 2e klasse uitkomt is een overwinning geen vanzelfsprekendheid.
In de bespreking vooraf werd dan ook door coach John Heinen aangegeven dat er van onderschatting geen sprake mocht zijn omdat je het dan als team nog zeer moeilijk kan krijgen. Belangrijk was dus om het eigen spel te spelen.
Omdat Erix dit seizoen van spelsysteem is veranderd, zowel aanvallend als verdedigend, geeft dit nog weleens problemen in de uitvoering.
Wisselvalligheid is het team al regelmatig opgebroken in de competitie waardoor er soms onnodig werd verloren.

 
Snel een voorsprong opbouwen was dus het devies vooraf, zodat je in de loop van de wedstrijd niet in de problemen komt.
Door vooral de hoeken vast te zetten zodat deze niet in balbezit komen, werd eigenlijk direct de gevaarlijkste speler van Zwolle deels uitgeschakeld. Deze linker opbouwer, een boom van een vent, kon zodoende niet gelanceerd worden om met zijn harde schot gevaarlijk te worden. Ook door het goede verdedigend werk van Marco Rotter had deze opbouwer geen schijn van kans om succesvol te zijn met z’n harde schot. En anders stond daar altijd nog keeper Leroy Winkels die een sublieme wedstrijd keepte en die werkelijk bijna elke bal tegen hield.

Door dit spel te spelen kon Erix al snel uitlopen tot een constante voorsprong van 4 tot 5 doelpunten. Ook Leon Hulzink deed verdedigend zeer goed werk, elke keer zat hij met z’n handen ertussen en veroverde zo veel ballen die vervolgens in de break out afgemaakt werden. Misschien had het goede spel van Leon te maken met het feit dat zijn nieuwe vriendin voor de eerste keer op de tribune zat….?
Aan de cirkel gaf Erix wel te veel ruimte weg waardoor de cirkelloper van Zwolle toch regelmatig alleen voor de Erix keeper kwam, echter wist deze niet altijd het doel te vinden door prima keeperswerk van de sluitpost van Erix.
Door mooie aanvallen van Erix werd de voorsprong in de eerste helft alleen maar groter en werd de ruststand 12-19 in het voordeel van Erix.

In de rust werd erop gehamerd om dit spel voort te zetten in de tweede helft en er verdedigend nog een stapje bij te doen om het scoren door Zwolle nog moeilijker te maken.
Dit werd goed uitgevoerd en wederom door goed keeperswerk lukte het Zwolle maar moeilijk om het net te vinden
Hoewel het spel aan Erix zijde vaak slordig en onnauwkeurig was bleef men wel regelmatig scoren en werd de wedstrijd gewonnen met 23-36 in het voordeel van Erix. Als men de wisselvalligheid eruit weet te halen ligt er nog een mooie toekomst voor dit jonge team in het verschiet.

Dinsdag 7 juni om 21.00 uur spelen de heren van Erix thuis de halve finale tegen the Flyers uit Wijchen. Bij winst wordt voor de derde keer in de historie de bekerfinale gehaald, eenmaal werd de beker ook daadwerkelijk mee naar Lichtenvoorde genomen.
Destijds speelde teamsponsor Marc Kruip nog zelf in de hoofdmacht van Erix.