Home » Sport » Solide overwinning van Grol op titelkandidaat OBW

Solide overwinning van Grol op titelkandidaat OBW

200

GROENLO –

100e treffer voor Wouter Rexwinkel

Grol speelde een solide wedstrijd. Gaf enorm weinig kansen weg, won menig duel op het middenveld en ging zeer efficient met de kansen om. Met doelpunten van Wouter Rexwinkel, Mathijs Warnar en Luc Berentsen versloeg men titelkandidaat OBW met 3 – 0. Wellicht de beste wedstrijd van het seizoen.

​Grol startte zonder de geblesseerde Michel Kamphuis en de geschorste Quint Kristen. Roel Bruins en Max de Vries derhalve in de basis. Grol begon gretig en de jonge ploeg van OBW leek wat gespannen in verband met hun titelkansen. Het ging gelijk op. Pas na twintig minuten was er de eerste kans van de wedstrijd. Een kopbal van Luc Berentsen ging net naast. Even later werd een schot vanuit een corner van de OBW doellijn gehaald. Deze goede fase van Grol werd uiteindelijk beloond. Balverlies van OBW lanceerde Wouter Rexwinkel richting keeper. Wouter, die een zeer goede wedstrijd speelde, maakte geen fout, hij omspeelde Swen Heijstee en schoof de 1 – 0 binnen. Voor Wouter zijn 100e doelpunt in zijn carriere, waarvan 86 bij Rekken en 14 bij Grol.

Grol stond goed, speelde geconcentreerd en heeft de gehele eerste helft geen kans weggegeven. Wessel Baarslag hoefde niet in actie te komen. Vlak voor rust stuurde Mart Zieverink Mathijs Warnar weg. Ook Mathijs maakte geen fout, hij passeerde eenvoudig een verdediger en ook hij schoof de bal beheerst in het doel: 2 – 0. Dit was tevens de ruststand.

Na rust zette Grol het goede spel voort. Even dacht het een penalty te krijgen bij een actie van Mart Zieverink in de 16-meter, maar de zeer goed leidende jonge arbiter Teun van der Velden uit Enschede was een andere mening toegedaan. De organisatie bij Grol was daardoor even weg. Jelmer Krooshof van OBW kreeg enorm veel ruimte om de aansluitingstreffer te scoren met eigenlijk hun enige kans, maar de hoge bal over de uitlopende Wessel Baarslag ging gelukkig net naast.

Grol herpakte zich hiervan. Mathijs Warnar bezorgde de OBW verdediging een lastige middag. Zelfs de OBW keeper moest het tegen hem afleggen. Bij een poging Mathijs uit te spelen, verloor Swen Heijstee de bal, en legde vervolgens Mathijs neer vlak voor de doellijn: rood en een penalty. Luc Berentsen wist daarna koelbloedig de penalty binnen te schieten bij de broer van Swen, Jur Heijstee: 3 – 0.

Deze voorsprong kwam niet meer in gevaar. Mart Zieverink had zelfs de 4 – 0 op zijn hoofd, maar zijn kopbal van dichtbij belandde slechts op de voet van Jur Heijstee. Eduardo had nog enkele schietkansen, maar wist de bal niet goed te raken. Tyco Riteco, die een kwartier voor tijd was ingevallen, maakte indruk met een paar goede combinaties en voorzetten, en een schot van hem ging net over. Ook de ingevallen Myron Baten had nog een kleine kans, maar ook zijn schot ging over.

Het bleef dus bij 3 – 0. Een zeer mooi en dik verdiend resultaat tegen titelkandidaat OBW. Grol stijgt hierdoor naar de 5e plaats op de ranglijst. Komende zondag 6 mei speelt Grol uit in Aalten tegen AD ’69. Aanvang 14.00 uur.

​58. 3 – 0 Luc Berentsen (penalty)

Geel: Roel Bruins (Grol), Ian de Meijer (OBW).
Rood: Swen Heijstee (OBW)

Opstelling Grol:
Keeper: Wessel Baarslag;
​Achter: Mart Willemsen, Doné​ Emaus, Max de Vries, Bjorn te Braake;
​Midden: Eduardo de Sousa Cavalcante, Luc Berentsen, Roel Bruins (75. Myron Baten);
​Voor: Mart Zieverink (82. Jordy Oonk), Wouter Rexwinkel (75. Tycho Riteco), Mathijs Warnar.

Scheidsrechter: Teun van der Velden uit Enschede

Bijzonderheid: Wouter Rexwinkel scoort 100e doelpunt: 86 bij Rekken en 14 bij Grol.