Home » Groenlo » Grol en OBW zorgen voor voetbalspektakel

Grol en OBW zorgen voor voetbalspektakel

220

GROENLO – In het afgelopen weekend waren alle (voetbal)ogen gericht op de vierde wedstrijd in de competitie 2018-2019, te weten die van Grol uit Groenlo tegen OBW uit Zevenaar.

Enerverend duel eindigt in een 2-2 gelijkspel

GROENLO – In het afgelopen weekend waren alle (voetbal)ogen gericht op de vierde wedstrijd in de competitie 2018-2019, te weten die van Grol uit Groenlo tegen OBW uit Zevenaar. Tot de ontmoeting op het sportpark Den Elshof van de 100-jarige voetbalclub uit Groenlo hadden beide ploegen drie wedstrijden op rij gewonnen. Dankzij een beter doelsaldo van Grol (11-1) tegenover dat van OBW (12-5), voerde de blauw-witte brigade van trainer/coach Sander Hoopman de ranglijst in de derde klasse C van de KNVB aan. Grol – OBW beloofde derhalve een wedstrijd te worden waar menig liefhebber van de amateurvoetbalsport naar uit keek.

En dat vooruitzicht werd in alle opzichten beloond. Onder fraaie weersomstandigheden kreeg het royaal opgekomen voetbalpubliek een wedstrijd voorgeschoteld, die alle sportieve en tevens vermakelijke ingrediënten in zich had. Een om verschillende redenen boeiend treffen, waarbij de punten werden gedeeld en een fascinerend voetbalgevecht, dat gelet op de verhoudingen in het veld dientengevolge volkomen terecht geen winnaar opleverde. Alles wat het amateurvoetbal zo aantrekkelijk maakt, was in deze op zondag 21 oktober 2018 gespeelde wedstrijd verpakt. Twee ploegen waarbij een sterke collectiviteit voorop stond, spanning van de eerste tot de laatste minuut, door het publiek aangemerkte scheidsrechterlijke dwalingen van de man in het zwarte pak, jonge aankomende spelers die nu al hun vaste waarde bevestigen door hun echte kwaliteiten ten toon te spreiden, inschattingsfouten in beide verdedigingslinies en twee ploegen die maar één ding voor oog hadden: een vierde overwinning op rij in dit nog prille voetbalseizoen!

Grol ging van start zonder de van een blessure herstellende Michel Kamphuis, de nog steeds geblesseerde Roel Bruins en de zieke Eduardo Sousa Cavalcante. In het eerste bedrijf van de wedstrijd was het OBW dat in de eerste 20 minuten het openingsoffensief voor zich opeiste. In die periode was het ook OBW (Ooij’s Blauw Wit), dat de kansloze Grolgoalie Wessel Baarslag wist te passeren: 0-1. Het tweede gedeelte van de eerste helft was het vervolgens Grol dat excelleerde. Omdat de wederom verrassend goed spelende Myron Baten op een voorzet van de gehele wedstrijd uitstekend opererende Tycho Riteco de lat raakte en spelers als Wouter Rexwinkel en Luc Berentsen het geluk ontbeerden om te scoren, ging de thuisclub met een 0-1 achterstand rusten.

De tweede helft stond bol van het nodige voetbalspektakel. Dit leverde Grol in de 52e minuut de gelijkmaker op. Het was spits Mart Zieverink, die zijn rugnummer 9 eer aan deed door in zijn vierde competitieduel al zijn negende competitietreffer aan te laten tekenen. Amper twee minuten later kwam de formatie uit Zevenaar van trainer/coach Frank van Kouwen dankzij een grove verdedigingsfout van Grol al weer op een 1-2 voorsprong. Maar na diverse boeiende dan wel onverklaarbare situaties, zoals de door scheidsrechter Remco van den Berg (uit Borculo en thans woonachtig in Lichtenvoorde) aan OBW-zijde uitgedeelde en vervolgens weer ingetrokken rode kaart, wist Grol in de slotfase van het tot het laatste fluitsignaal enerverende duel via Luc Berentsen alsnog de verdiende gelijkmaker te produceren. Eindstand: 2-2. Een uitslag waarmee beide ploegen uiteindelijk vrede hadden.

Zondag 28 oktober a.s. speelt Grol om 14.00 uur op het sportpark Malburgen West in Arnhem tegen MASV en op zondag 4 november staat op het sportpark Den Elshof een thuiswedstrijd op het programma tegen Pax uit Hengelo Gld., aanvang: 14.30 uur.