Bijzonder buitenconcert op landgoed Hackfort


VORDEN – Op zaterdag 16 juli kunt u van het duo Gery Groot Zwaaftink en Rien Wulffraat genieten tijdens een bijzonder buitenconcert op landgoed Hackfort te Vorden. Ze brengen een programma van liedjes en verhalen waarin ‘de natuur’ in de ruimste zin van het woord, aan bod komt. Aanvang van het concert is om 20:00 uur. Voor leden van Natuurmonumenten is de entree € 10,00; voor niet leden € 15,00. Geïnteresseerden melden zich aan via Natuurmonumenten.nl/activiteiten.

“Natuurlijk doen we onze best, Natuurlijk mag het een beetje minder, Natuurlijk kennen we het spel. Natuurlijk…”, en zo kan het duo nog wel even doorgaan. Gery en Rien brengen een programma met liedjes en verhalen waarin de natuur, onze natuur in de ruimste zin van het woord, aan bod komt. Zoals een verhaal over een man die de wereld veranderde. Geen Nelson Mandela, maar iemand die in stilte te werk ging, omdat hij erin geloofde. Afgewisseld met mooie liedjes over het water en de tijd.

Dan weer zijn de teksten ontroerend, dan weer komisch of zelfs absurd, maar altijd raken en amuseren ze. Gery Groot Zwaaftink schakelt razend snel tussen beeldend verteller en hoofdpersoon, gevangen in het avontuur. De onderwerpen krijgen kleur en worden opgelicht uit de alledaagsheid van het bestaan. Zowel volwassenen als kinderen worden meegesleept door de wonderlijke vertellingen, liedjes en ballades.

Bij mooi weer vindt dit concert buiten op het drijvende podium in het vijvertheater plaats, met het geluid van de kikkers en de wind op de achtergrond. Een bijzondere setting. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de Van Westerholtzaal in Kasteel Hackfort.