Categoriearchief: Winterswijk

Spectaculaire installatie van Sander Wassink onthuld

Museum Villa Mondriaan, Zonnebrink 4, Winterswijk, 2 maart t/m 16 september 2018

WINTERSWIJK – Naast de permanente tentoonstelling met het vroege werk van Mondriaan biedt museum Villa Mondriaan altijd een podium aan vernieuwers van deze tijd. Op 2 maart werden tijdens een succesvol en drukbezocht openingsweekend de knalrode installatie van ontwerper Sander Wassink en het stijlvolle design van ontwerper Ineke Hans onthuld. Naast dit hedendaagse design opende dit weekend ook de hoofdtentoonstelling ‘Terug naar toen: Mondriaan, Sluijters en Spoor herenigd’.

Knallende pop-up store van Sander Wassink Nederlandse ontwerper Sander Wassink (1984) zet met de knalrode installatie 特斯韦克 (Tè sī wéi kè) het Arco-paviljoen op zijn kop. Wassink probeert grip te krijgen op een extreem complexe, veranderende wereld. Met de toenemende globalisering verandert de huidige vorm van modernisatie constant. Waar producten eerder lokaal geproduceerd werden, kunnen deze nu overal ter wereld gemakkelijk gekocht worden.

In het paviljoen creëert Wassink als reactie een fictieve pop-up store met alleen maar rode objecten. Deze artikelen zijn gemaakt in China, maar zijn zorgvuldig geselecteerd en gekocht door Wassink zelf in Winterswijk. De winkel maakt museumobjecten van goedkope artikelen, die aan de andere kant van de wereld geproduceerd zijn. Wassink laat de bezoeker nadenken over de omvang en effecten van deze globalisatie. De overheersing van de kleur rood in de ruimte zorgt voor een sferisch en haast religieus effect op iedereen die de ruimte betreedt. Een must see-tentoonstelling voor deze zomer!

Stijlvolle meubels van Ineke Hans Naast de bijzondere installatie van Sander Wassink toont museum Villa Mondriaan ook een overzicht van de functionele en stijlvolle meubels van de Nederlands industrieel ontwerper Ineke Hans (1966). Hans staat bekend om haar pragmatische en functionele ontwerp, gekenmerkt door een duidelijke stijl met heldere vormen en kleuren. Hierbij neemt zij traditionele en hedendaagse open source productiemethodes mee in de vervaardiging van haar werk. Ze speelt met de interactie tussen mens, object en ruimte waarbij ze streeft naar sociale en zinvolle ontwerpen.

Een voorbeeld van haar ‘sociale design’ is de Instant Desk voor het Londense online platform Opendesk. Het ontwerp kan digitaal worden gedownload en via een van de 600 wereldwijd aangesloten werkplaatsen worden geproduceerd. Uit één standaard plaat multiplex zijn computergestuurd twee inklapbare tafels te frezen. De mobiliteit van de tafel speelt zo slim in op de hedendaagse behoefte aan o.a. flexibele werkplekken.

Tentoonstellingen hedendaagse ontwerpers Sander Wassink en Ineke Hans in museum Villa Mondriaan Datum: 2 maart t/m 16 september 2018 Adres: Zonnebrink 4 (ingang Ratumsestraat), Winterswijk Openingstijden: 2 maart 2018 t/m 5 nov 2018 – di t/m zo van 11 tot 17 uur

Informatie: www.villamondriaan.nl of +31 (0) 543 51 54 00

  Uitslagen HCW handbal

  HCW B-Jeugd – Borhave HB1                19-30

  HCW C-Jongens – Erix D1                  26-21

  HCW D-Jeugd – Artemis’15 D2              23-21

  HCW C-Meisjes – Blauw wit DC1            15-10

  HCW Dames 2 – Reflex DS2                 16-9

  HCW Heren 1 – Erica ’76 HS2              21-16

   Leerlingen Boogie Woogie starten lente met gevarieerd concert!

   WINTERSWIJK – Op vrijdag 23 maart verzorgen leerlingen van Boogie Woogie een sfeervol concert in de concertzaal van de hoofdvestiging van Boogie Woogie aan de Roelvinkstraat 2 in Winterswijk.

   Het programma, dat een doorsnee laat zien van het lesaanbod, is zeer gevarieerd en naast solistische optredens van diverse blazers zullen een gitaarkwartet en popband in de schijnwerpers staan.

   Het concert begint om 19.30 uur en de toegang is gratis

    Vier Pasen in museum Villa Mondriaan

    WINTERSWIJK – Museum Villa Mondriaan, Zonnebrink 4, Winterswijk, 25 maart (koopzondag), 1 en 2 april 2018 (Pasen)

    Pasen begint al vroeg dit jaar in museum Villa Mondriaan. Zo wordt tijdens het Open Kinderatelier op de koopzondag op 25 maart al volop geknutseld in paassfeer. Ook is het museum het gehele Paasweekend geopend.

    Beschilder je eigen Mondriaanpaasei tijdens koopzondag Net als altijd opent tijdens de koopzondag op 25 maart het Open Kinderatelier haar deuren. Ditmaal kunnen kinderen tussen 11:00 uur en 13:00 uur hun eigen Mondriaanpaasei beschilderen. Terwijl de kinderen zich vermaken met het knutselen, kunnen de volwassenen (max. 2 volwassenen per kind) voor de gereduceerde toegangsprijs van €7,- het museum in om de nieuwe tentoonstelling Terug naar toen te bekijken. De audiotour en een kop koffie of thee zijn bij de entreeprijs inbegrepen.

    Museum Villa Mondriaan het hele paasweekend geopend Museum Villa Mondriaan is daarnaast zowel op Eerste als Tweede Paasdag geopend voor publiek. Na de Paasbrunch kan dus met de hele familie de nieuwe tentoonstelling ‘Terug naar toen: Mondriaan, Sluijters en Spoor herenigd’ bezocht worden. Kinderen kunnen in dat weekend een speciale Mondriaanpaaskleurplaat maken. Als de kleurplaat af is, staat er een leuke Paasverrassing voor ze klaar.

    Activiteit: Vier Pasen bij museum Villa Mondriaan Datum: 25 maart (koopzondag) en 1 en 2 april 2018 (Pasen) Adres: Zonnebrink 4 (ingang Ratumsestraat), Winterswijk Openingstijden: 2 maart 2018 t/m 5 nov 2018 – di t/m zo van 11 tot 17 uur Informatie: www.villamondriaan.nl of +31 (0) 543 51 54 00

     Musica Jacobi met passion

     WINTERSWIJK – De Jacobscantorij zingt zondagavond 25 maart om 19.30 uur voor het elfde achtereenvolgende jaar een Engelstalige passie in de Jacobskerk te Winterswijk.

     Van William Lloyd Webber wordt The Saviour gezongen. Lloyd Webber (1914-1982) componeerde dit omvangrijke werk in 1961. Nog geen tien jaar later creëerde zijn zoon Andrew de beroemde rock-opera Jesus Christ Superstar. The Saviour is een avontuurlijk werk, waarbij Lloyd Webber sr. harmonische en melodische experimenten niet uit de weg gaat. Die klankwereld is ongetwijfeld van invloed geweest op de ontwikkeling van de jonge Andrew. Het is een intrigerend, maar vrijwel onbekend gebleven werk dat slechts sporadisch op het continent wordt gezongen.

     Aan de uitvoering wordt medewerking verleend door tenor Ben Stevens en bas Peter Arink. Jan Willem Docter bespeelt de vleugel, de algehele leiding is in handen van cantor Wim Ruessink.

     De uitvoering begint om 19.30 uur (let op afwijkende aanvangstijd!) en duurt ongeveer een uur. De kerk is open om 19.00 uur. De toegang is vrij, wel wordt aan de uitgang een gulle vrije gift gevraagd.

      Beiaardier viert verjaardag Bach

      WINTERSWIJK – Woensdag 21 maart is het 333 jaar geleden dat Johann Sebastian Bach het levenslicht zag in Eisenach. Ter gelegenheid van dit heugelijke feit verzorgt beiaardier Wim Ruessink een speciale bespeling op het carillon van de Jacobstoren te Winterswijk.

      Op het programma staan werken van Bach. Zo klinken onder andere arrangementen van de sonate g-moll voor viool-solo, de beroemde Air en het slotkoor van de Mattheuspassion.

      De bespeling begint om 10.30 uur en is goed te beluisteren vanaf de Markt en (bij gunstige wind) ook vanuit de notaristuin. Het programma is te verkrijgen bij de torendeur.

       Wedstrijdverslagen HCW

       HCW E-JEUGD
       De HCW E-Jeugd speelt een thuiswedstrijd HCW E1 tegen OBW E2. Het hele team van HCW is compleet met Madelief als nieuwkomer erbij, haar eerste wedstrijd thuis. Met een nieuwe opstelling spelen we de wedstrijd, het is uitproberen hoe gaat dit bevallen. Altijd leuk een nieuwe uitdaging aan te gaan. Scheidsrechter Cindy Bollen geeft het startschot (fluit).Het spel is begonnen. OBW komt op voorsprong maar het gaat wel mooi gelijk op. Door een mooie lange bal aan te spelen kwam HCW E1 op voorsprong. Ze stonden lekker te verdedigen en goed over te spelen. Soms maakte ze het elkaar niet makkelijk door te ver van elkaar te staan zodat het aanspelen lastiger werd. Eerste helft kwamen ze op voorsprong met 5-2. 2de helft begon weer net als de eerste helft qua opstelling, OBW komt sterk terug en het stond al gauw op 5-5. En onze ballen wilden er niet in, met de complimenten voor de keepster van OBW! Die stond goed te keepen. Maar aan het doorzettingsvermogen van HCW E1 ligt het niet ze kwamen terug…in de laatste 15 seconden werd er nog 1 door HCW E1 gemaakt. Eindstand werd 13-6. Leuke wedstrijd, en weer genoeg ideeën op gedaan om verder te kunnen bouwen met deze toppers. Wij coaches zijn trots op jullie.

       HCW D-JEUGD

       Vandaag speelden de HCW D-Jeugd thuis tegen Havana uit Nijmegen. De vorige wedstrijd hadden ze gelijk gespeeld dus ze wisten dat ze er tegenaan moesten! HCW begon goed en scoorden meteen, maar Havana ook. Daarna liep HCW snel uit doordat ze mooi samenspeelden en er met prachtige schijnbewegingen langs gingen. Ze stonden vooral ook goed te verdedigen. Ze hadden getraind op blokken van de bal en dat lieten ze goed zien! Zo stond het 10-4 met de rust. Na de rust ging HCW goed door en probeerden ze iedereen mooi vrij te spelen en dat is ook super goed gelukt. Iedereen heeft gescoord! Top gespeeld! De eindstand was 21-12 voor HCW.

       HCW C-JONGENS
       De wedstrijd tegen Borne verliep goed. De rust stand was 7-2 voor HCW. Na de rust lieten de tegenstanders zien wat ze in petto hadden en gingen wat “agressiever” spelen. Maar alsnog heeft HCW met 18-10 gewonnen.

       HCW C-MEIDEN
       Na het begroeten kregen de HCW-meiden bal uit. Ze begonnen de wedstrijd erg goed. Er werden een hoop technieken toegepast die ze op de training hebben geleerd, zoals een kruising en de cirkelwissel. Ook werd er veel met de hoeken gelopen. Het tempo zat er zeker in en daardoor werd er ook veel gescoord door HCW. Met twee tegendoelpunten was de ruststand 14-2. Het bijzondere was, dat de trainer twee meiden van hun vaste positie hadden gewisseld. Het was voor hen een beetje wennen, maar ze deden het super goed. Ook de tweede helft stonden de meiden van HCW goed te handballen. Bijna elke aanval werd goed afgemaakt. Met een aantal doelpunten tegen, was de eindstand van deze wedstrijd 29-11. Al met al een goede wedstrijd van de c-meiden.

       HCW B-JONGENS
       De B-Jongens speelde tegen HV Quintus. Helaas verloren met: 18-28. Geen verslag ingeleverd. HCW DAMES 2 De uitwedstrijd hadden de HCW Dames 2 met groot verschil verloren, daarom waren zij erop gebrand om te winnen ! De eerste helft wilden de ballen er niet in het blijft lang 0-0. De ruststand was 4-1. De tweede helft hadden de dames van HCW afgesproken om op tempo te spelen maar helaas dat lukte niet al te best. Maar ze gaven de voorsprong niet uit handen en wonnen overtuigend met 9-6!

       HCW DAMES 1
       Zondag 4 maart speelden de HCW dames 1 hun thuiswedstrijd tegen de dames van BWO. De dames begonnen optimistisch aan de wedstrijd met de gemaakte afspraken van de coach. De 3-2-1 verdediging werd ingezet en dit zorgde ervoor dat de tegenstander niet konden scoren. Aan de kant van de tegenstander werd er makkelijk gescoord door de dames van HCW. De Ruststand was 12-3 in het voordeel van HCW. In de tweede helft werd het tempo nog meer opgevoerd en raakte de bal nog vaker het net van de dames van BWO. De dames van BWO raakten hierdoor enorm gefrustreerd en werd hun spel onsportiever, maar het juiste antwoord hierop was afstraffen met een tegen doelpunt. Dit werd, ondanks dat de paal regelmatig werd geraakt, goed opgepakt. Eindstand 28-6 voor de dames van HCW. Een mooie wedstrijd met een regen aan doelpunten

        Verslag HCW Dames 1

        WINTERSWIJK – Dames 1 vertrok op een heerlijke zonnige maar koude zondag naar Losser. Toby en Marien gingen mee om te coachen.

        Ze begonnen met 6-0 verdediging om zo eerst eens af te tasten wie ze tegenover zich hadden staan. De verdediging zat goed dicht en in de aanval waren ze gelijk sterk. Er was al snel een kleine voorsprong maar de tegenstanders gaven niet op en werden wat fanatieker in de verdediging. HCW eindigde in de eerste helft met kleine voorsprong: 5 – 6.

        De coaches waren positief maar ze kregen wel advies om sneller te schuiven om elkaar rugdekking te geven. De scheidsrechter leek niet zijn juiste bril op te hebben en vond het lastig om alles te zien. Daardoor kroop de tegenstander steeds dichterbij en stond HCW de laatste 5 minuten met 1 doelpunt achter. De druk werd steeds groter waardoor zij slechter gingen spelen. Helaas is de wedstrijd verloren met 17-16.

         Jaarlijks feestweekend Piet is Jarig! keert terug

         Museum Villa Mondriaan, 2, 3 en 4 maart 2018

         WINTERSWIJK – Op 2, 3 en 4 maart viert museum Villa Mondriaan drie dagen lang de 146e verjaardag van Piet Mondriaan, een van Winterswijks meest bekende inwoners. Gedurende dit weekend betaalt de bezoeker slechts €4,50 entree, inclusief koffie en feesttaart. Om het weekend extra feestelijk te maken, is er een speciaal programma vol met gratis lezingen, workshops en rondleidingen voor jong en oud.

         Yoga tussen de schilderijen, lezingen en bijzondere workshops
         Tot rust komen tussen de schilderijen? Tijdens Piet is Jarig! zal oud-museumdirecteur Maaike Kool op zaterdag- en zondagochtend yogales in het museum verzorgen. Op zaterdag 3 maart vertelt Marcel van Ool, auteur van het boek Mondriaan: uit de natuur en adviseur landschap & cultuurhistorie bij Staatsbosbeheer, in een interview over de invloed van natuur op het werk van Mondriaan. Op zondag 4 maart geeft Hanna Klarenbeek, conservator bij Paleis Het Loo, een lezing over koninklijke portretten, naar aanleiding van Mondriaans portret van Koningin Wilhelmina, dat momenteel te zien is in museum Villa Mondriaan. Op zaterdag en zondag kan er meegedaan worden aan een creatieve schilderworkshop in de museumtuin van de Winterswijkse kunstenaar Vic Hulshof.

         Nieuwe tentoonstelling ‘Terug naar toen: Mondriaan, Sluijters en Spoor herenigd’

         Tijdens Piet is Jarig! is voor het eerst de nieuwe tentoonstelling ‘Terug naar toen: Mondriaan, Sluijters en Spoor herenigd’ te bezichtigen. Museum Villa Mondriaan brengt drie kunstenaars samen die ruim 100 jaar geleden een veelbesproken tentoonstelling van hun werk in het Stedelijk Museum Amsterdam organiseerden. Deze drie kunstenaars zijn Piet Mondriaan, die zich ontpopte tot een van de meest invloedrijke kunstenaars ter wereld, Nederlands publiekslieveling Jan Sluijters en de in vergetelheid geraakte kunstenaar Cees Spoor. Elke dag zijn er op verschillende tijdstippen gratis rondleidingen in het Nederlands en Duits door de nieuwe tentoonstelling ‘Terug naar toen’, om het fascinerende vroege werk van Mondriaan, Sluijters en Spoor te ontdekken.

         Kinderprogramma
         Ook voor kinderen is er van alles te beleven dit weekend. Op zaterdag 3 en zondag 4 maart geeft museum Villa Mondriaan om 12:00 uur speciale kinderrondleidingen (Nederlandstalig). Knutsel het allerleukste feestje in het Villa Atelier, speel op vrijdag Mondriaan-twister en ga op de foto in het decor dat Mondriaan ooit schilderde!

         Met korting naar de Mondriaan-escape room

         Ook de Mondriaan-escape room viert de verjaardag van Piet! Vanwege de 146e verjaardag van Mondriaan krijgt iedereen 14,6% korting met de kortingscode PIETISJARIG op een escape room-bezoek op 2, 3 of 4 maart. De korting is alleen te gebruiken voor boekingen die plaatsvinden in de escape room gedurende dit weekend.

         Bezoekers van Piet is Jarig! kunnen met korting naar museum Villa Mondriaan reizen met het openbaar vervoer. Vanaf medio februari kan bij Arriva een kaartje met 25% korting op de reis naar Winterswijk worden gekocht.

         Het volledige programma van Piet is Jarig! met aanvangstijden is te vinden op www.villamondriaan.nl/pietisjarig.

          Terug in de tijd met Piet Mondriaan, Jan Sluijters en Cees Spoor

          Museum Villa Mondriaan, Zonnebrink 4, Winterswijk, 2 maart t/m 16 september 2018

          WINTERSWIJK – In 1909 exposeerden Piet Mondriaan, Jan Sluijters en Cees Spoor gezamenlijk in een grote en veelbesproken tentoonstelling in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Mondriaan kende toen nog geen wereldfaam, Jan Sluijters was een controversieel kunstenaar en Cees Spoor was nog niet in vergetelheid geraakt. In de tentoonstelling ‘Terug naar toen: Mondriaan, Sluijters en Spoor herenigd’ brengt museum Villa Mondriaan de kunstenaars voor het eerst in ruim 100 jaar weer bij elkaar.

          De sfeer van het Stedelijk in 1909 herbeleven In de tentoonstellingsruimte in museum Villa Mondriaan kan de bezoeker de sfeer van het Stedelijk Museum Amsterdam in begin 1900 herbeleven. De diversiteit van het vroege werk van Mondriaan, Sluijters en Spoor voor 1909 staat centraal. In het werk van Cees Spoor is zijn krachtige techniek te ontdekken, die hij ontwikkelt aan de Rijksacademie in Amsterdam. Mondriaan en Sluijters bewonderen zijn nauwkeurige penseelvoering, maar laten zelf de precisie steeds meer los.

          Traditie en experiment In Mondriaans werk rond 1900 wordt zijn penseelstreek steeds grover. In Weide met koeien (1902-1905) zijn de dieren verminderd tot een paar minimale streken op het doek. Van Jan Sluijters is de ontwikkeling ook goed te zien: het traditionele Prix de Rome-winnende schilderij De profeet Elisa wekt de zoon der Sunamitische vrouw tot leven (1904) van Jan Sluijters hangt in de tentoonstelling naast de experimentele Houtzaagmolen (1907). Met opvallende kleuren en dikke verfstreken neemt Sluijters over de jaren heen bot afstand van de traditionele schilderstijl die de Prix de Rome voorschreef. In Terug naar toen staan Mondriaan, Sluijters en Spoor weer op gelijke voet als kunstenaars in ontwikkeling, net als in 1909. De tentoonstelling ademt de sfeer van het Stedelijk Museum rond 1900 en brengt op deze manier de werken van Mondriaan, Sluijters en Spoor weer terug naar toen.

          Veelbesproken tentoonstelling Mondriaan, Sluijters en Spoor kennen elkaar uit de Amsterdamse kunstwereld. In 1908 ontstaat zo de wens om met z’n drieën een tentoonstelling in het Stedelijk Museum in Amsterdam te houden. Tegen een betaling van 600 gulden wordt het verzoek door de Gemeente Amsterdam gehonoreerd. In de tentoonstelling, die in 1909 plaatsvindt, ligt de focus op hun ontplooiing als kunstenaars. Ze willen graag hun vooruitgang als ontwikkelende kunstenaars tonen aan het grote publiek. De tentoonstelling is veelbesproken en de kritiek loopt van fascinatie tot ronduit negatief. Schrijver Frederik van Eeden noemde de kleuren die de kunstenaars gebruikten rauw en barbaars en hij noemde Mondriaan zelfs geestesziek. Maar de kritiek drijft de kunstenaars niet uit elkaar, want ook na de tentoonstelling hielden de kunstenaars contact. Spoor en Mondriaan gingen bijvoorbeeld samen naar Domburg en Sluijters en Mondriaan zaten samen in het bestuur van de Moderne Kunstkring. Het contact verwatert als Mondriaan in 1911 naar Parijs vertrekt.

          Bijzondere bruiklenen Museum Villa Mondriaan heeft een langdurig samenwerkingsverband met het Gemeentemuseum Den Haag. Voor deze tentoonstelling kon Villa Mondriaan weer rekenen op een groot aantal bruiklenen uit deze grootste en belangrijkste Mondriaancollectie ter wereld. Verder geven ook het Kröller-Müller Museum, Museum Voorlinden, Drents Museum, Rijkdienst voor Cultureel Erfgoed en het Amsterdam Museum een aantal van hun werken in bruikleen.

          Hedendaagse kunst met pop-up store, design en fotografie Naast het werk van Mondriaan en tijdgenoten biedt museum Villa Mondriaan altijd een podium aan de vernieuwers van deze tijd. Zo tovert Sander Wassink dit voorjaar het Arco-paviljoen om tot een rode pop up-store en is ook het design van Ineke Hans en de fotografie van André Thijssen in het museum te bewonderen.

           Techniekdag Achterhoek innoveert

           WINTERSWIJK – De jaarlijkse Techniekdag Achterhoek vindt dit jaar plaats op zaterdag 17 maart, met als gastheer Grijsen park & straatdesign. De Techniekdag is de ideale mogelijkheid voor jongeren om kennis te maken met techniek en technologie. Deze dag is een initiatief van VNO-NCW Midden en het Platform Onderwijs Arbeidsmarkt Achterhoek (POA).

           Dit jaar zullen er tijdens de vertrouwde Techniekdag Achterhoek een aantal innovaties doorgevoerd worden. De technische branche verbreedt door digitalisering en robotisering, de Techniekdag haakt daar steeds meer op in. Het logo is daarom veranderd in Techniekdag & Technologie, zo ontstaat er een mooie aansluiting met de Smart Industry Agenda in de Achterhoek. Tegelijkertijd kunnen ondernemers de huidige vraag naar goed technisch personeel niet alleen meer opvangen met de jeugd. Bedrijven kijken steeds meer naar zij-instroom en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Om deze reden zullen er dit jaar een aantal uitzendbureaus uitgenodigd worden, om de oudere bezoekers te adviseren over de mogelijkheden van onder andere zij-instroom. Gastheer Grijsen park & straatdesign Grijsen is verheugd zich dit jaar gastheer te mogen noemen van de Techniekdag. ‘’Je ziet dat jongeren minder vaak voor een technisch beroep kiezen. Terwijl techniek zo veelzijdig is en bij Grijsen, net als bij veel andere bedrijven, onmisbaar is. Zonder onze technische vakmensen zouden wij niet de banken en afvalbakken kunnen maken die we nu maken. Het is dus essentieel dat de jeugd blijft kiezen voor de techniek. En de Techniekdag is een ideale manier om met alle facetten van techniek kennis te maken’’, aldus Patrick Grijsen, directeur Grijsen park & straatdesign. ‘’Ook bij Grijsen zie je de diversiteit die techniek biedt bij elkaar onder één dak. Van ontwerp tot de uiteindelijke plaatsing van het straatmeubilair bij de klant.’’

           Zelf aan de slag Op de Techniekdag kunnen jongeren zelf een robot bouwen, werken met een 3d-printer en VR-opdrachten uitvoeren. Ook kan er gewerkt worden met metaal, wordt er gemetseld en staan er veel verschillende voertuigen van Stichting Ga voor mobiliteit.

           De Techniekdag is met name bedoeld voor jongeren tussen de 8 en 14 jaar en de toegang is gratis. De Techniekdag vindt zaterdag 17 maart plaats van 10.00 – 16.00 uur bij Grijsen park & straatdesign, Lorentzstraat 13 in Winterswijk. Tegelijk met de Techniekdag stelt Grijsen haar productiehallen ook open voor ander publiek. Belangstellenden zijn van 10.00 – 16.00 uur van harte welkom.

           De Techniekdag is onderdeel van het InnovatieFestival2018.

           Kijk voor meer informatie op www.techniekdag.nl en www.InnovatieFestival2018.nl.

            Classic WM met Viva L’Opera in Varsseveld

            VARSSEVELD – “Grote componisten als Mozart, Mascagni, Rossini en Verdi weten door een prachtige muziek steeds de gevoelige of vrolijke snaar te raken. Classic WM probeert bij elk werk de passende sfeer op te roepen van ongeloof en verdriet tot grote vreugde om zo een avond van contrasten aan het publiek voor te schotelen.” Dirigent Emile Engel uit Lichtenvoorde verheugt zich enorm op het concert Viva L’Opera met zijn koor Classic WM op zaterdag 17 februari in de Grote of Laurentiuskerk in Varsseveld. In november is het met veel succes 2 x gebracht in de Oude Calixtus van Groenlo.

            Er zijn een paar wijzigingen. Voor één van de koorwerken is nu het mooie Koor van de Hofdames uit Anna Boleyn van Donizetti gekomen. En de aria’s La vergine degli angeli van Verdi en Cario mio ben van Giordani worden nu resp. vertolkt door Rachel Westerveld en Marijke ten Kate. Met elkaar worden bijna dertig hoogtepunten uit opera’s als Cavalleria Rusticana, Il Trovatore,, La Forza del Destino, E l’Assiria una Regina, Cosi fan Tutte en Idomeneo gezongen.

            Van 20 tot 65plus
            De ruim 50 leden komen uit de hele regio. Het jongste lid is 20 jaar: Björn Spekschoor uit Marienvelde. Hij is al vier jaar bij Classic WM betrokken. Hij begon als assistent van pianist Evert-Jan de Groot en twee jaar geleden werd hij lid. Dirigent Engel, die hij kent van pianoles, spoorde hem aan zingend lid te worden en inmiddels heeft hij al aan drie grote najaarsconcerten meegewerkt.

            Björn is samen met mede-tenor Henk Nijman ingedeeld bij een ensemble dat Singt dem grossen Bassa Lieder van Mozart brengt. Hij vindt het programma van Viva L’Opera heel afwisselend. In het bijzonder het Paaskoor van Mascagni spreekt hem erg aan. De zangers staan daar rondom het publiek. Er is meer in scène gezet. “Die actie is totaal anders dan ik gewend was, maar het zorgt voor veel dynamiek en voor het publiek is het natuurlijk leuk om naar te kijken”, aldus de tenor.

            Behalve het koor zingen ook zeven eigen solisten bijdragen als Stride la Vampa (Marjon Westerdiep) en Ah! Si ben mio (Martin Hogenkamp, Lichtenvoorde). Er is een in scène gezet duet door beiden, nl. Non, no Turridu uit Cavalleria Rusticana. Martin zingt tevens o.a. in een ensemble met gastsoliste Marijke, Gerard Oxener en Henk van Duinen (nl. A te o cara uit I Puritani van Bellini) en ‘zijn’ nummer uit De barbier van Sevilla ontbreekt eveneens niet. Ook hij vindt het programma heel gevarieerd. ”De actie zorgt voor meer reuring”. Regelmatig worden teksten – behalve door solisten tevens door het koor -uit het hoofd gezongen, waardoor men zich vrijer kan bewegen. Johan Kersjes uit Lichtenvoorde doet de regie en is een speciale “gast”. De burgemeesters van Winterswijk (Joris Bengevoord) en Oude IJsselstreek (Otwin van Dijk) zullen dit concert eveneens bijwonen.

            Dirigent Engel is zeer enthousiast over het koor, de solisten en de begeleidende musici. Behalve de pianist zijn dat organist Wim Ruessink en violist Papillon Boddeke, die bij enkele nummers mee begeleiden. Licht- en geluidstechniek A 60 Audio producties.
            (Aanvang 20 uur, Entree 15, Euro. Meer info: www.classicwm.nl )

             Bijdrage aan goede doelen van Marathon Winterswijk

             WINTERSWIJK – De organisatie van de Marathon Nationaal Landschap Winterswijk heeft Scouting Winterswijk en de Van der Lugtstichting blij kunnen maken met een bijdrage vanuit de opbrengst van de marathon. Beide organisaties waren in 2017 als goed doel verbonden aan het jaarlijks terugkerende hardloopevenement en hebben met de gift nieuwe materialen kunnen aanschaffen. Dit jaar vindt de marathon plaats op 16 september.

             De opbrengst van de marathon editie 2017 was evenals voorgaande jaren deels bestemd voor een goed doel. Penningmeester Rob Toebes: ”De scouting helpt de laatste jaren met een tiental jongeren bij de opbouw van onze finishlocatie en door die samenwerking weten we, dat een financieel steuntje zeer welkom is en hebben we hen als een van de goede doelen gekozen. Met dank aan de ruim 500 lopers en dankzij de inzet van vele vrijwilligers konden we bovendien ook de wens van de Van der Lugtstichting honoreren.”

             Scouting Winterswijk Scouting Winterswijk bestaat bijna 85 jaar, heeft zestig leden en is financieel afhankelijk van donaties en verhuuropbrengsten van de accommodatie. Met de bijdrage van de marathon zijn acht lange pionierpalen aangeschaft, een lange ladder en materiaal voor adequate elektriciteitsvoorziening tijdens buitenactiviteiten. Begeleider van de ‘explorers’ Lennart Lieverdink: “Met de pionierpalen van negen meter lang kunnen we bij het bouwen van vlotten of hoge bouwwerken met minder touw toe, wat de veiligheid ten goede komt. Tijdens het wereldwijde communicatieweekend JOTA-JOTI bouwen we bijvoorbeeld ieder jaar een hoge JOTA-toren, waarbij authentiek padvinderswerk met nieuwe communicatietechnieken wordt gecombineerd. Maar ook de zeephelling bij het Familiespektakel is altijd met pionierpalen gebouwd.”

             G.A. van der Lugtstichting Voorzitter Rogier Grondman van de G.A. van der Lugt Stichting, die met zijn partner ook deelnemer was aan de marathon, is blij met de vier batdetectoren die hem werden overhandigd. Zijn organisatie zet zich met een grote vrijwilligersgroep in voor behoud van kleinschalige natuurterreinen en het karakteristieke landschap, het zo belangrijke decor voor de marathon. “Met een batdetector kunnen we vleermuisgeluiden registreren, waardoor we nauwkeurig kunnen onderzoeken welke soorten op onze terreinen voorkomen en daarop ons beheer beter afstemmen. Doorgaans bestaan onze inkomsten uit beheersubsidies, dus dit is wel heel bijzonder. We hebben de scouting al uitgenodigd voor een vleermuizenexcursie.“

             Inschrijven marathon vanaf maart In september 2017 werd de Marathon Nationaal Landschap voor de zesde keer georganiseerd. “Een uniek evenement voor hardlopers met als doel mensen in beweging te brengen en te laten genieten van het landschap en de streek”, aldus secretaris Wendy Wiggers. “Dit jaar vindt het evenement plaats op 16 september, waarvoor weer een mooie route wordt ontwikkeld. De inschrijving opent in maart op onze website marathonwinterswijk.nl en wordt aangekondigd via facebook @42NLWinterswijk.”

              Wedstrijdverslagen HCW WInterswijk

              — HCW E-JEUGD —
              Zondagochtend stond de HCW E1 jeugd weer klaar om te gaan knallen.

              De tegenstander HV Grol had er ook zin in, die kwam gelijk goed in hun spel, vielen goed aan en daarmee kwamen ze al gauw op een voorsprong van 0-4. Maar dat liet HCW niet zomaar gebeuren. Ze kwamen al snel weer terug op 5-5 door een mooi snel samenspel. Het spel ging verder gelijk op, maar de verdediging stond te dicht op elkaar zodat team Grol vaak vrij stonden en daar makkelijk gebruik van konden maken. Ruststand 6- 10.

              Tweede helft stond HCW al veel beter te verdedigen maar helaas konden we niet de doelpunten maken om nog te kunnen winnen. Eindstand 10-18 maar heb wel weer supermooie acties gezien.

              — HCW D-JEUGD —
              Zondag speelde de HCW D-Jeugd thuis tegen Duiven/Groessen. Toen de tegenstander binnen kwam schrok HCW wel een beetje van hun lengte, maar ze gingen met goede moed het veld in. Het ging vanaf het begin erg gelijk op, maar ze vergaten wel een beetje te bewegen zonder bal. Hierdoor waren er niet veel kansen voor HCW, maar ze gaven ook niet veel weg. Met de rust stond het dan ook 3-3. De coach gaf in de rust aan dat ze veel meer moesten gaan bewegen en sneller naar voren moesten als ze de bal hadden…en dat heeft HCW gedaan! Al snel stonden ze 6-3 voor. Mooie ballen onderschept en supermooie breaks gespeeld! Zo liepen ze dan ook steeds verder uit en hebben ze met 13-8 gewonnen.

              — HCW C-MEIDEN —
              Zondag moesten de HCW C-Meiden thuis spelen tegen HV Minerva. In het begin van de 1e helft gingen ze een beetje mee met hun tempo in de aanval, maar de doelpunten werden al snel verhoogt tot een ruststand van 15-8 voor HCW. In de rust hebben de meiden en hun coach besproken wat ze beter konden doen en wat er goed ging. De tweede helft was wat moeilijker voor de meiden maar ze pakten het aardig snel weer op en maakten een eindstand van 27-18.

              — HCW B-JONGENS —
              Geen wedstrijdverslag. UGHV HB1 tegen HCW B-Jongens -> Eindstand: 28-12.

              — HCW DAMES 2 —
              Vandaag speelde HCW Dames 2 tegen nummer 2 van de competitie Minerva. De eerste helft gaat gelijk op dan staat HCW voor en dan weer Minerva. Door de goede verdediging (stond als een muur) ging HCW de rust in met een voorsprong van 8-6.

              De 2e helft kon HCW uitlopen tot een voorsprong van 13-9, maar toen was het helaas gebeurt met scoren. Minerva komt bij tot een gelijkspel 13-13. Een verdiende punt voor HCW gekregen door hard werken.

              — HCW DAMES 1 —
              Voor HCW Dames 1 stond zondag het team van Borhave 2 op het programma.

              Er was afgesproken om de punten in huis te laten.

              Het team van Borhave stond sterk in de verdediging, zodat het moeilijk doorkomen was voor de dames van HCW.

              Ze gingen de rust in met 7-10 in het voordeel van Borhave.

              In de tweede helft probeerden de HCW dames meer druk te zetten in de aanval en in de verdediging meer offensief te verdedigen. Helaas redde HCW het niet om de achterstand in te halen en is de wedstrijd verloren met 15-18.

              — HCW HEREN 1 —
              In de vroege ochtend van 4 februari vertrokken de heren van HCW, na een lekkere bak koffie van Bij Hillen naar Lichtenvoorde voor de wedstrijd tegen Erix 2.

              Bij aankomst bleek de tegenstander geen wissels te hebben en spraken ze af op tempo te spelen en zo de tegenstander moe te spelen. Dat bleek echter nog niet zo makkelijk en in de beginfase leverde dat een magere score van 0-4. Bij rust was de stand 3-8.

              In de tweede helft begonnen de heren van HCW met een offensieve dekking, maar Erix wist deze met enkele stuitballen te omzeilen en zo drie keer te scoren waardoor het nog lastig leek te gaan worden voor de Heren uit Winterswijk.

              Na enkele omzettingen stond de verdediging beter en ondanks wat slordigheden liep HCW langzaam uit. Uiteindelijk werd een mooie eindscore bereikt van 8-23 en kunnen de heren van HCW terugkijken op een goede en gemoedelijke wedstrijd.

               Villa Mondriaan zoekt vrijwilligers.    

               WINTERSWIJK – Villa Mondriaan zoekt enthousiaste vrijwilligers. Onze gastheren en gastvrouwen zijn het visitekaartje van het museum en dragen dagelijks zorg voor de ontvangst van bezoekers en het surveilleren in het museum.

               Vanaf 6 maart gaat het museum weer zes dagen in de week open; daarom zoeken wij versterking van ons team. Bent u geïnteresseerd in een vrijblijvend gesprek? Neem dan contact met ons op via e-mail (info@villamondriaan.nl) of telefoon (0543-515400).

               Meer informatie over vrijwilliger worden bij Villa Mondriaan vindt u op www.villamondriaan.nl/word-vrijwilliger.

                Wedstrijdverslagen HCW

                HCW E-JEUGD
                De HCW E-Jeugd vertrok na wat consternatie over de shirtjestas met enige vertraging richting Lichtenvoorde. Gelukkig waren ze nog ruim op tijd, met dank aan Maarten!! Het ging in het begin goed gelijk op met mooie doelpunten, waaronder die van Mare! De tegenstander was echter net een tikkeltje sterker.  Er werd vaak genoeg op doel gegooid maar door de gretigheid was de focus er niet helemaal meer.  Eindstand 15-10 voor Erix

                HCW C-JONGENS
                Het was een leuke wedstrijd we hebben goed samen gespeelt en we hebben met 16-11 gewonnen. Er hebben meerdere jongens van ons team gescoord en de keeper heeft veel ballen tegengehouden kortom het was een prima wedstrijd.

                HCW C-MEIDEN
                De HCW C-meiden van moesten zondag vroeg op want ze moesten om 9:00 vertrekken naar Lichtenvoorde. De helft van het team was de afgelopen week ziek geweest maar ze begonnen met een goeie warming-up. De eerste helft begon moeizaam maar ging daarna al een stuk beter. Het scoren was moeilijker en er werd veel misgegooid. De ruststand was 9-11 in het voordeel van HCW. De tweede helft begon al iets beter maar weer ging het scoren moeizaam. De eindstand was 15-16 voor HCW.

                HCW DAMES 2
                De HCW Dames 2 speelde uit tegen Erix DS2. Eindstand: 18-9 voor Erix

                HCW HEREN 1
                De HCW Heren 1 speelde thuis tegen Cabezota. De wedstrijd is gewonnen met 28-13.

                 Dit jaar geen Nina-run.

                 WINTERSWIJK – Dit jaar geen Nina-run. “Stichting Nina is in 2012 opgericht omdat we na het overlijden van Nina middelen wilden inzamelen om de onderzoeken naar hersenstamtumoren bij kinderen te ondersteunen. We wilden met de Stichting de slechte prognose voor deze kinderen bij een breder publiek bekend maken. Dit deden we onder andere door het organiseren van de NINA-run.

                 Deze run hebben we zes keer met heel veel voldoening georganiseerd. We zijn trots en dankbaar dat de NINA-run zo goed door iedereen is opgepakt. Zoveel bedrijven, vrijwilligers en deelnemers die ons altijd gesteund hebben. We hadden nooit kunnen dromen dat de NINA-run zo’n groot succes zou worden.

                 We hebben ons altijd erg welkom gevoeld bij OBS Stegeman. Helemaal vereerd waren we toen we gebruik mochten maken van de prachtige accommodatie van AV-Archeus. Toch hebben we als bestuur besloten om in 2018 geen NINA-run te organiseren. Dit was een moeilijke beslissing omdat we zeker niet willen stoppen met Stichting Nina”, aldus het bestuur.

                 “Door het jaar heen gaven andere activiteiten ons ook veel voldoening en daar willen we ons nu meer op gaan richten. Wij denken hierbij bijvoorbeeld aan het geven van presentaties op scholen en het inrichten van een Nina-tafel op beurzen of open dagen. Veel energie krijgen we zeker ook van acties die door anderen voor Stichting Nina georganiseerd worden. En niet te vergeten de spontane donaties en sponsoring die een belangrijke bijdrage leveren aan het succes van Stichting Nina.

                 Daarnaast hebben we veel zin in nieuwe acties. Als we je kunnen helpen aarzel dan niet om contact met ons op te nemen om jouw actie tot een succes te maken. Ook bij ons borrelen er al nieuwe ideeën. We hopen dat jullie ons allemaal blijven volgen en steunen om samen te zorgen dat kinderen zoals Nina in de toekomst wel een kans hebben”!

                 Voor meer informatie www.stichtingnina.nl

                  Wedstrijdverslagen HCW

                  HCW E-JEUGD
                  Vanaf de eerste minuut werd er al fanatiek gespeeld door de HCW E-Jeugd tegen Angeren, HCW kreeg gelijk de kans met een break-out en scoorden 0-1. Er werd mooi overgespeeld door HCW en kregen ze vele kansen, door vrij te lopen van de verdediging konden ze elkaar goed aanspelen. Door te durven en vrij te lopen werden er veel kansen gecreëerd. Het team van Angeren kreeg weinig kans, maar wisten wel een paar doelpunten te maken.
                  Maar HCW E1 was sterker en stonden super te verdedigen, ze maakte het hun er niet makkelijker op om steeds mee te lopen zodat ze geen kans kregen om de bal te krijgen. In het veld stond HCW in de aanval regelmatig vrij alleen dat werd helaas niet altijd gezien. Maar foutjes maken hoort erbij en daar kunnen ze weer op verder trainen. Je ziet een enorme groei en er staat een team, dat samen wil werken en samen wil winnen.

                  HCW D-JEUGD
                  De HCW D-Jeugd speelde zondag een uit wedstrijd tegen Quintus in Hengelo. Aan het begin van de wedstrijd liep het een beetje gelijk op in de eerste 10 minuten. Daarna ging het een beetje achteruit bij HCW, ook het verdedigen. Aan het eind van de eerste helft was de stand 11-3 voor Quintus. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met 23-7. De kleinste van het veld scoorde ook nog heel mooi een goal uit de rechterhoek over de lange keepster heen! Hij was er super blij mee en de rest van het team van HCW ook.

                  HCW C-JONGENS
                  De HCW C-Jongens moesten zondagochtend al vroeg uit bed om thuis tegen de Stormvogels uit Haaksbergen te spelen. Al snel hadden de HCW-jongens een behoorlijke voorsprong in de eerste helft. Er werd mooi samengespeeld en verschillende jongens scoorden. Toch wist de tegenstander terug te komen, waardoor het vlak voor het eind van de wedstrijd gelijk stand was. Met een stand van 22-22 en nog 15 seconden speeltijd op de klok, wist HCW door snel spel en een schot vanaf de middellijn de wedstrijd te winnen met 23-22.

                  HCW C-MEIDEN
                  Na een gezamenlijk team-ontbijt speelden de HCW C-Meiden zondag thuis tegen DFS Arnhem. Al na een paar minuten stonden ze een aantal punten voor. Aangezien de tegenstander geen wissels had liep HCW al snel uit naar een ruststand van 13-4. In de tweede helft werd dit zonder al te veel moeite uitgebouwd tot de eindstand van 27-8.

                  HCW DAMES 2
                  HCW Dames 2 speelde tegen koploper Angeren. De eerste wedstrijd tegen Angeren hadden ze verloren met 17-5. Deze wedstrijd wilde ze winnen, maar dan moeten we wel doelpunten maken. De eerste helft vergaten we dat te doen en was de ruststand 0-9. De tweede helft ging gelukkig beter, maar het wapen van Angeren, de break-outs was te goed en de eindstand was dan ook 3-21 in het voordeel van de koploper Angeren.

                  HCW DAMES 1
                  Vandaag stond er een wedstrijd tegen De Tukkers, de koploper, op het programma van HCW Dames 1. Ze wisten dat het een zware wedstrijd zou worden. Met een goeie toespraak voor de wedstrijd en de positiviteit van het team begonnen ze met goede moed aan de wedstrijd. De eerste helft begon sterk en na enkele minuten stond HCW met 3-1 voor. Deze voorsprong bouwden ze uit tot 7-3, daarna lieten ze de tukkers helaas weer terugkomen. De teams gingen de rust in met 9-10. Dit kon HCW best eens gaan winnen! De tweede helft ging erg gelijk op. Aan het einde werd de concentratie bij HCW wat minder, waardoor De Tukkers makkelijk scoorden. Maar de dames van HCW lieten de kopjes niet hangen en bleven positief. In de laatste 2 minuten stonden ze met drie punten achter en er moest echt wat gaan gebeuren. En dat gebeurde! HCW liet veel beweging en snelheid zien en BAM! Maar liefst drie keer gescoord, geen tegendoelpunten en met het beslissende doelpunt die gescoord werd op de zoemer betekende dat een eindstand van 17-17 tegen de koplopers! Wat een topwedstrijd met een topteam.

                  HCW HEREN 1
                  Het is zondag 14 januari en vandaag staat voor de HCW Heren 1 de wedstrijd tegen Erica te Dieren op het programma. Al vroeg in de morgen moesten de heren van HCW zich verzamelen bij Bij Hillen om daar te genieten van een vers bakje gesponsorde koffie en eigen gebakken koekjes om aansluitend te vertrekken naar Dieren.
                  In Dieren begonnen de heren van HCW erg tam aan de wedstrijd, het duurde wel tien minuten voordat de eerste doelpunten vielen. De eerste helft ging het gelijk op met de doelpunten wat resulteerde in een ruststand van 8-9.
                  De tweede helft moest het tempo omhoog en vooral in de aanval moest er meer druk worden gezet. Deze opdracht werd door de heren van HCW goed opgepakt en ze liepen dan ook uit naar een ruime voorsprong van vijf doelpunten, met name door een aantal goede break-outs van Roy en Justen die perfect op maat werden aangegooid door Rudi en Rudolf. Op het laatst verslapten de heren wat waardoor Erica weer terug kon komen 18-19. In de slotseconden wist Rutger nog net een bal binnen de lijnen te houden en af te spelen naar Stephan die de eindstand op 18-20 zette. Al met al een leuke sportieve wedstrijd met twee verdiende punten voor de heren uit Winterswijk.

                   VNO-NCW Achterhoek presenteert economische groeiagenda

                   WINTERSWIJK – Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van VNO-NCW Achterhoek en Jong Management Achterhoek op 10 januari 2018 bij Theater De Storm in Winterswijk namen Mark Boumans, burgemeester Doetinchem en voorzitter Regio Achterhoek, en Joris Bengevoord, burgemeester Winterswijk, de ‘Groeiagenda VNO-NCW Achterhoek’ in ontvangst.

                   Met de ‘Groeiagenda VNO-NCW Achterhoek’ bouwt de werkgeversvereniging aan regiobranding met SmartHub, aan een goede fysieke en digitale bereikbaarheid van de Achterhoek en aan een goede aansluiting van onderwijs en arbeidsmarkt. Daarnaast staan er zaken op de agenda als ‘energietransitie’, ‘voldoende bedrijventerreinen’, ‘circulaire economie’, ‘duurzame inzetbaarheid’ en ‘exportbevordering’.

                   Ondernemerschap in hogere versnelling
                   “Om de economische vitaliteit te behouden en te versterken zetten wij ons in om economische knelpunten op te lossen en economische groei te realiseren. Dit hebben we vormgegeven in de Groeiagenda. Hiermee willen we bereiken dat ondernemerschap in de Achterhoek in een hogere versnelling komt“ aldus Peter Rikken, voorzitter VNO-NCW Achterhoek.

                   De Groeiagenda is een uitgave van VNO-NCW Achterhoek en is in samenwerking met Samenwerkende Industrie Kringen Achterhoek (SIKA) opgesteld. De ondernemersverenigingen gebruiken de groeiagenda voor afstemming en samenwerking met betrokken partijen. Wethouders, gemeenteraadsleden en andere stakeholders ontvangen binnenkort een mail over de ondernemerswensen zoals vermeld op de Groeiagenda.

                    Wedstrijdverslagen HCW

                    HCW E-JEUGD
                    De HCW E-Jeugd speelden uit tegen DFS Arnhem. Helaas geen verslag, de wedstijd is gewonnen met een eindstand 10-14.

                    HCW D-JEUGD
                    Vandaag speelden de HCW D-Jeugd de eerste wedstrijd na de vakantie thuis. Het duurde dan ook even voor ze echt wakker waren. HCW stond dan ook snel een paar doelpunten achter en ze misten een paar kansjes. Met de rust was het 3-4 voor de tegenstander. In de 2e helft begon HCW met een paar afspeelfoutjes waardoor ze de rest van de wedstrijd tegen een achterstand bleven aankijken. Ze kwamen goed terug, maar het was net niet genoeg. Helaas heeft HCW verloren met 9-11. Volgende week weer beter!

                    HCW C-JONGENS
                    De HCW C-Jongens speelden uit tegen Achilles AHV. Helaas geen verslag, de wedstijd is gewonnen met een eindstand 25-33.

                    HCW C-MEIDEN
                    Vol goede moed vertrokken de HCW C-Meiden richting Eerbeek voor de eerste wedstrijd van 2018.
                    HCW openden in de eerste minuut de wedstrijd met een mooi doelpunt vanuit de hoek. Dit leek een voorbode op een knallende wedstrijd, maar de tegenstander liet zich niet kennen. Even niet opletten en het was 2-1 voor Brummen/Erica. HCW moest er even aan trekken en ze gingen de rust in met een voorsprong van 7-9.
                    Na de rust begon HCW voorzichtig en werd het zelfs 9-9. De HCW meiden werden toen even goed wakker geschud en wisten talloze keren hierna het doel te vinden.
                    Eindstand 11-19 en de punten gingen mee naar Winterswijk!

                    HCW B-JONGENS
                    De B-Jongens van HCW speelde thuis tegen Borhave. Eindstand: 12-24, geen verslag ontvangen.

                    HCW DAMES 2
                    Vandaag stond de wedstrijd tegen Ha-STU 3 op het programma voor HCW Dames 2. Een tegenstander waar ze de thuiswedstrijd op 1 punt na van hebben verloren. Iedereen had er zin in! Na een lange autorit richting Nijmegen stonden ze even later in het veld al direct goed te verdedigen. De tegenstander kreeg weinig kansen om te scoren. Aanvallend liep het wat stroefjes en al met al vielen er weinig doelpunten in de eerste helft. De rust stand was 2-4 in het voordeel van HCW. Na de rust liep het aanvallend beter, met een aantal mooie acties! Eindstand is 8-11 geworden in het voordeel van HCW, de punten nemen ze dus mee naar huis!

                    HCW DAMES 1
                    De eerste wedstrijd van 2018 stond op de planning voor HCW Dames 1. Ze speelde uit tegen D.S.V.D. in Deurningen. Het was een tegenstander waar ze met maar weinig verschil van verloren hadden de vorige wedstrijd. Dit moest dus een revanche gaan worden. De eerste helft had HCW geen coach. Ze moesten zichzelf dus coachen en dit lukte bij vlagen goed. Helaas was de tegenpartij iets beter in scoren en de tussenstand was 12-4. In de pauze goed toegesproken door de toegesnelde coach en in de tweede helft begon HCW met een betere verdediging. Ze waren feller, en beter. Dit was voor de tegenpartij lastig. HCW haalde er een paar mooie aanvallen uit maar helaas was er aan de kant van HCW ook veel balverlies. Hierdoor konden DSVD er toch nog uit scoren. En werd de voorsprong telkens groter. De laatste 10 minuten kwam HCW wat meer aan het scoren, maar helaas mocht dit niet meer baten. De eindstand was 31-14.

                    HCW HEREN 1
                    Na een paar weken rust van de kerstvakantie en oud & nieuw, stonden de HCW heren weer klaar voor een nieuwe wedstrijd. De wedstrijd tegen de Stormvogels gingen ze goed op tempo op, maar lukten het niet tijdens een aantal kansen te scoren. De Stormvogels kregen de voorsprong van 3-9, HCW kwam iets beter in de wedstrijd en konden de eerst helft afsluiten met 5-10.
                    Tijdens de tweede helft wist HCW door snel en slim samenspel een aantal mooie punten te scoren, waardoor de achterstand wat kleiner werd. De Stormvogels gooiden er nog een schepje bovenop, waardoor HCW uiteindelijk verloren met 13-20.