Nieuwe kunstgeschiedeniscursus Villa Mondriaan


WINTERSWIJK – Op 9 september start de nieuwe tentoonstelling van Villa Mondriaan in Winterswijk: Kunst van Komrij. Gerrit Komrij was als Winterswijkse kunstliefhebber, literair schrijver en dichter gefascineerd door portretkunst. Dit zal dan ook sprekend naar voren komen in de tentoonstelling. Voor Villa Mondriaan is dit de reden om gelegenheid te bieden voor bezoekers om meer te weten te komen over portretkunst, met de kunstgeschiedeniscursus Zien en gezien worden. De cursus zal gaan over het zelfstandig portret in de schilderkunst vanaf de late Middeleeuwen tot nu. Hoe is portretkunst ontstaan? Hoe verhoudt portretkunst zich tot de bruisende wereld van de Renaissance? Wat is de betekenis van het portret? Deze vragen zullen uitgebreid worden beantwoord tijdens de afwisselende en veelzijdige cursus, die eeuwen geschiedenis en kunst tot in de huidige tijd onder handen zal nemen.

Vanaf dinsdag 27 september is het mogelijk om deel te nemen aan de cursus. Maria Driessen, oprichter van MarieDusart, neemt een kleine groep cursisten mee op een reis door de tijd en de kunsten. Het wordt een lekkere volle cursus waarin veel besproken en bekeken gaat worden.

De cursusdata zijn 27 september, 4 oktober, 11 oktober, 25 oktober en 1 november, van 19.30 tot 21.30 uur in Villa Mondriaan. Zowel voor beginners als voor gevorderden is deze cursus zeer geschikt.

Verrijk jezelf door meer te weten te komen van dit mooie onderwerp in de kunstgeschiedenis en meld je aan voor de cursus!

Cursus: “Zien en gezien worden: geschiedenis van de portretkunst”
Cursusdata: 27 september, 4 oktober, 11 oktober, 25 oktober en 1 november van 19.30 tot 21.30 uur
Locatie: Zonnebrink 4, Winterswijk
Prijs: € 95,- (excl. excursiekosten)

Informatie: www.villamondriaan.nl of +31 (0) 543 51 54 00
Aanmelden: per e-mail info@villamondriaan.nl

Advertenties