Home » Winterswijk » Wedstrijdverslagen HCW

HCW E-JEUGD
Onze E 1 jongeren zijn lekker warm en klaar om de wedstrijd te gaan beginnen. Thijs Kremer kon niet mee doen maar was er wel bij om zijn team aan te moedigen. Ze kwamen eerst moeilijk op gang. Maar na 10 minuten op de klok maakte Jop Vierkant het eerste doelpunt. Hugo de Graaff had in de eerste helft al 3 pogingen gemaakt om te scoren. Dat lukte niet maar de doelpunten zaten er wel aan te komen, ze zijn zo gedreven om te willen scoren, zelfs Mare Jansen als nieuwkomer in ons midden, deed het super goed. Ze speelde alsof ze al vaker wedstrijden had gespeeld en probeerde zelfs een schot op het doel. De tegenstanders kregen de ballen niet in het doel met Niels te Kolstee en jet Louwers als keepers. Voor de rust maakte Jur te Winkel er nog 2 doelpunten bij. Tussenstand 0-3.

Tweede helft:
Teun Samberg wist goed vrij te lopen en de bal goed te vangen en keek goed waar ze vrij stonden om weer door te spelen, samen spel en aanvallen ging goed. Zo goed dat we onze voorsprong vergroten, Aktie’s als vrijlopen en durven te gooien werden ook beloond met een doelpunt, Sem Willink probeerde dat, en Yes! Hij heeft zijn eerste doelpunt gemaakt, wat gaaf! Het stond 0-6

De tegenstanders kregen meer mogelijkheden om op het doel te gooien maar Eliose in ‘t zandt maar ook Isis Staverman stonden lekker te keepen, maar niet alles kun je tegen houden als je geen verdediging erbij hebt staan. Maar ze lieten zien niet bang te zijn. Toppers!

Jet louwers kreeg een mooie break out, maar werd uiteindelijk goed verdedigd door OBS. Daar maakten ze goed gebruik van en maakte hun eerste doelpunt 1-8. Daarna had Jet een mooi samen spel met Jop, ze liepen vrij en vonden elkaar goed, daar kwam de 1-9. Naar de 1-9 kwamen de OBW sterker terug, mooi vrijlopen en lange ballen spelen en schieten… Ze wisten 4 doelpunten achter elkaar te maken zonder dat wij een kans kregen. Oei dat werd wel even spannend, 5-9. Hoeveel tijd hebben we nog op de klok? Werd er al van af de bank geroepen. Nog 2 minuten jongens en toen kwam in de laatste minuut nog een doelpunt van Jur te Winkel 5-10. En niet lang daarna het eindsignaal…Yes we hebben samen weer gewonnen! Plezier is belangrijker dan winnen, maar ja dit geeft wel iets extra’s toch?

HCW D-JEUGD
Het begin van de wedstrijd was nogal rommelig doordat de bal steeds onderschept werd en de bal verkeerd bij diegene terecht kwam. En na 5.05 minuten spelen klonk er een luide bel en stonden we ruim 2 minuten stil te wachten of het scorebord het weer ging doen. Nee, dus gingen we gewoon verder op het horloge van de scheidsrechter. Dat was wel lastig voor beide teams omdat we niet konden zien hoe lang het nog was. Tot hij floot voor de rust en toen was het 6-5 voor Havana. In de bespreking werd gezegd dat we actiever moesten zijn omdat zij ook geen wissels hadden. Dus dat begon de 2e helft en dat ging heel veel beter. Toch stond het in de laatste minuten 12-10 en werden er hele mooie reddingen en onderscheppen gemaakt. Tot het uiteindelijk met een bloedstollend einde in 12-12 eindigde!

HCW C-MEIDEN
De C-meiden van HCW moesten vandaag vroeg op want, ze moesten om 9:00 vertrekken naar Zevenaar. Eenmaal daar aangekomen gingen ze omkleden en warmlopen. De eerste helft begon en al snel werd het eerste doelpunt gemaakt door onze hoekspeler Indy. De wedstrijd ging super goed de ruststand was 1-11 voor HCW. De tweede helft moesten we weer even opstarten maar na een paar minuten werd er weer gescoord door ook een hoekspeler Anna. De tweede helft ging minder goed en de eindstand was 5-23 voor HCW.

HCW B-JONGENS
HCW B-Jongens speelde een wedstrijd tegen HV Zwolle, deze is gewonnen met 16-18. Helaas geen verslag ingeleverd.

HCW DAMES 2
De eerste helft was een helft van break-outs en penalty’s in het voordeel van OBW ruststand 12-2. De tweede helft liep het steeds beter bij HCW, we hadden de verdediging weer goed staan en in de aanval liep het ook beter eindstand 22-11.

HCW DAMES 1
Vandaag speelden we uit in Deurningen tegen BWO (trainingsmaatjes van Romy). We gingen super van start en binnen een paar minuten stond het al 5-0 voor ons. Door goed compact te verdedigen en snelle tegenaanvallen liepen we in de eerste helft uit naar een ruststand van 4-14. Na de rust gingen we op dezelfde voet door en hielden we zelfs de hele wedstrijd de 0. Want we verslapten niet in de verdediging en bleven snelle aanvallen spelen, waarbij iedereen tot scoren kwam! Super teamprestatie en dit geeft moed voor de komende wedstrijden! De eindstand was 4-29…net de 30 niet gehaald!

HCW HEREN 1
Het is zaterdagavond, 18 november 2017 en deze avond staat de wedstrijd op het programma van De HCW-heren tegen de heren 2 van Blauw-Wit te Ruurlo.
Normaal gesproken is dit een wedstrijd die we wel moeten kunnen winnen dus vol goede moed reizen we af richting Ruurlo. Na een hele goede warming-up beginnen we aan de wedstrijd en al snel komen we erachter dat we de tegenstander wat hebben onderschat en kijken dan ook na tien minuten tegen een achterstand aan van drie doelpunten. Gelukkig hadden een aantal heren nog de mogelijkheid om een tandje bij te zetten en werd de achterstand in de loop van de eerste helft weggewerkt.

De tweede helft begonnen de heren van HCW flitsend, een aantal fantastische reddingen van keeper Rudy werden omgezet in bijna nog mooiere break-outs van Roy en Rudolf, wat een snelheid, geweldig! In de loop van de tweede helft konden we merken dat dit flitsende spel conditioneel zijn tol eiste en zakte het spel wat in elkaar. Blauw-wit maakte hier goed gebruik van en kwam weer terug in de wedstrijd. Door goed samenspel wisten de heren van HCW de voorsprong vast te houden tot het einde en wonnen we de wedstrijd met 18-19. Complimenten ook aan de scheidsrechter, mede door goed fluitwerk was het een leuke en uiterst sportieve wedstrijd.