Home » Aalten » Provincie Gelderland voert groot onderhoud uit aan N318 tussen Aalten en Winterswijk

Provincie Gelderland voert groot onderhoud uit aan N318 tussen Aalten en Winterswijk

7677

AALTEN/WINTERSWIJK – Tussen 30 mei en 30 juni 2023 voert de provincie Gelderland groot onderhoud uit aan de N318 tussen Aalten en Winterswijk. Het doel is om de verkeersveiligheid en bereikbaarheid van deze provinciale weg te verbeteren. Om de overlast voor weggebruikers te beperken, worden de werkzaamheden in twee fasen uitgevoerd.

Tijdens het onderhoud krijgt het asfalt van de hoofdrijbaan van de N318 nieuwe geluidsreducerende asfaltlagen en worden er nieuwe markeringen op de weg aangebracht. Daarnaast vinden er werkzaamheden plaats aan de openbare verlichting en worden enkele bewegwijzeringsborden vervangen. Ook wordt er onderhoud uitgevoerd aan de Berenschotbrug en worden de verkeerslichten op de Tolhuisweg in Bredevoort vervangen. Een overzicht van alle maatregelen is te vinden op gelderland.nl/N318.

Tijdens de eerste fase van de werkzaamheden, van 30 mei tot en met 6 juni, is de weg tussen Aalten (vanaf de kruising N318/N313) en Bredevoort tot aan de rotonde Roelvinkstraat afgesloten. In de tweede fase, van 19 juni tot en met 30 juni, is de weg tussen Bredevoort (vanaf de rotonde Roelvinkstraat) en Winterswijk tot aan de inrit van Obelink afgesloten. Voor aanwonenden en hulpdiensten blijft de weg bereikbaar en fietsers kunnen het fietspad langs de N318 blijven gebruiken.

Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de N313 (Aalten – Lichtenvoorde), N18 (Lichtenvoorde – Groenlo) en de N319 (Groenlo – Winterswijk). De omleidingsroutes worden duidelijk aangegeven op borden langs de weg. De provincie vraagt weggebruikers om de omleidingsroutes te volgen, geen sluiproutes te gebruiken, zich aan de maximumsnelheid te houden en rekening te houden met fietsers en wandelaars. Op deze manier wordt de overlast zo veel mogelijk beperkt en werken we samen aan veilig verkeer.

Bron(nen) & Afbeelding(en)

Foutjes, opmerkingen, nieuws, activiteit of als je iets opmerkelijks hebt gefotografeerd kun je hier versturen. Of naar redactie@streekgids.nl