Home » Achterhoek » NaturTour Vreden 2024: Fiets, Geniet en Doe Mee met het Gezinsvriendelijke Event

NaturTour Vreden 2024: Fiets, Geniet en Doe Mee met het Gezinsvriendelijke Event

1054

VREDEN (D) – Op zondag 16 juni 2024 vindt in Vreden de jaarlijkse NaturTour plaats. Fietsliefhebbers kunnen deelnemen aan routes die door de verschillende kerkdorpen van Vreden lopen, met activiteiten gepland tussen 11:00 en 17:00 uur.

Langs de route bieden diverse vrijwilligersorganisaties en instellingen activiteiten aan op het gebied van natuur, cultuur en gastronomie. “De NaturTour wordt mogelijk gemaakt door de inzet van onze vrijwilligers, en we zijn hen dankbaar voor hun creatieve bijdragen en harde werk,” aldus projectleider Traudel Schwering van Vreden Stadsmarketing.

Elf Stopplaatsen langs de Route
De NaturTour kent elf stations, verspreid over de binnenstad, de kerkdorpen en natuurlijke locaties. Op deze stations worden verschillende eet- en drinkopties aangeboden, waaronder wafels, zelfgebakken taarten, warme snacks, vers gerookte forel, honingijs en gerechten met lokaal wild. Bezoekers hebben ook toegang tot een breed scala aan koude en warme dranken.

Verder worden er diverse informatieve activiteiten en presentaties georganiseerd, waaronder crypta-tours, natuurbegegningsactiviteiten, een mobiele bosklas en informatie over aquatische habitats. Bezoekers kunnen ook inzichten verwerven in landbouw, houtbewerking, imkerij en het redden van reekalfjes. Voor kinderen zijn er faciliteiten zoals springkussens, een speelmobiel en diverse spellen, en de musea van Vreden en de boerderij in het stadspark zijn open voor bezichtiging.

Toegankelijke Route voor Iedereen
De NaturTour is ontworpen als een gezinsvriendelijk evenement, toegankelijk voor kinderen, ouderen en mensen met een handicap. De 47 kilometer lange route omvat twee segmenten die als barrièrevrij gecertificeerd zijn door het netwerk ‘Reisen für Alle’. Bezoekers kunnen kiezen uit vier verschillende secties van de route, afhankelijk van hun interesse en capaciteit. Deelnemers kunnen op elk gewenst punt starten, met duidelijke bewegwijzering bij de elf stations. Bezoekers van buiten de stad worden aangemoedigd om de openbare parkeerplaatsen in Vreden en de omliggende dorpen te gebruiken. Meer informatie over het evenement, inclusief de evenementenflyer en details over de toegankelijkheid, is beschikbaar op www.vreden.de.

Wedstrijd
Een integraal onderdeel van de NaturTour is een loterij waarbij deelnemers stempels verzamelen bij elk van de elf stations. Deelnemers die ten minste zeven stempels verzamelen, kunnen deelnemen aan de loterij en maken kans op Vreden-cadeaubonnen en andere prijzen uit het merchandise-assortiment van het stadsmarketingteam.

Bron(nen) & Afbeelding(en)