Foto: PR |

Bibliotheek helpt bij digitale vragen

Deel dit bericht

LICHTENVOORDE – Op woensdag 8 september 2021 organiseert de Bibliotheek Oost-Achterhoek in drie vestigingen (Borculo, Lichtenvoorde en Winterswijk) een voorlichtingsbijeenkomst over het digitale aanbod van de Bibliotheek. De gratis bijeenkomst start in elke vestiging om 10.00 uur.

Voorlichtingsbijeenkomst Durf Digitaal
Om goed mee te kunnen doen in de maatschappij moet je voldoende digitale vaardigheden hebben. Dat zijn de vaardigheden die nodig zijn om (goed) te kunnen omgaan met digitale apparaten in het dagelijks leven. Zoals een computer, tablet of smartphone. Of het gebruik van een betaalautomaat of reizen met een ov-chipkaart. De wereld wordt steeds digitaler en sneller.

Maar wat als je hier niet zo handig in bent? Dan kan de Bibliotheek je helpen. Tijdens de Week van Lezen en Schrijven organiseert de Bibliotheek Oost-Achterhoek in Lichtenvoorde, Winterswijk en Borculo op 8 september een bijeenkomst ter introductie van het digitale aanbod. Aan de orde komt het cursusaanbod van de Bibliotheek. Daarnaast wordt er korte uitleg gegeven over alle mogelijkheden van de digitale Bibliotheek.

Digitaal cursusaanbod
Er worden verschillende cursussen in de Bibliotheken in de Oost-Achterhoek georganiseerd: Computercursussen Klik & Tik (voor echte beginners en iets gevorderden), Digisterker (waarbij er hulp geboden wordt bij zaken waarvoor je een DigID nodig hebt), DigiVitaler (over het gebruik van de digitale toepassingen rond zorg en welzijn), Digitheek (korte workshops over uiteenlopende onderwerpen), maar ook spreekuren waarbij je met een gerichte vraag terecht kunt bij een medewerker. Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst op 8 september worden de mogelijkheden toegelicht.

Digitale Bibliotheek
Leden van de Bibliotheek kunnen ook gebruikmaken van het digitale aanbod van de online Bibliotheek. Zo kunnen er e-books en luisterboeken geleend worden en kunnen er via de TijdschriftenBieb-app tijdschriften gelezen worden. Daarnaast kunnen leden deelnemen aan ruim 160 online cursussen. Ook dit zal tijdens de bijeenkomst op 8 september aan de orde komen.

Opgave
Aanmelden voor één van de voorlichtingsbijeenkomsten kan via www.oostachterhoek.nl/durfdigitaal, of via 088-0062929. Uiteraard worden de RIVM-maatregelen gehandhaafd en nageleefd.
Opgeven voor de diverse cursussen is overigens nu ook al mogelijk. Ook dat kan via de website (www.oostachterhoek.nl/cursussen) of via 088-0062929.


Dit bericht is 16x gezien