Home » Borculo » Gezellige Borculose Boekenmarkt wordt gewaardeerd

Gezellige Borculose Boekenmarkt wordt gewaardeerd

172

De Borculose Boekenmarkt trekt altijd veel boekenliefhebbers naar het gezellige Berkelstadje. | Foto: PR

BORCULO – De Borculose Boekenmarkt is een geliefd evenement in de regio, bekend om zijn gezelligheid, kleinschaligheid en professionaliteit. De 29e editie van deze boekenmarkt vindt plaats op vrijdag 19 juli, van 10:00 tot 16:00 uur in de Weverstraat, het hart van het charmante Berkelstadje.

Een divers aanbod aan boeken
Bezoekers kunnen opnieuw rekenen op zo’n 20 standhouders die duizenden boeken aanbieden in alle genres. Van literatuur, romans en jeugdboeken tot themaboeken, streekromans, sportboeken, strips, misdaadromans en geschiedenisboeken. De markt staat bekend om de kwaliteit van de boeken en de verrassende vondsten die gedaan kunnen worden. De combinatie van het grote aanbod en de gemoedelijke sfeer vormt de kracht van dit evenement.

Goed georganiseerde boekenmarkt
De Borculose Boekenmarkt wordt al jarenlang georganiseerd door Stichting Promotie Borculo (SPB) onder de vlag van de Borculose Ondernemersvereniging (BOV). Jan Meilink en Alie Huurneman zijn sinds 2018 verantwoordelijk voor de organisatie van deze populaire boekenmarkt, nadat zij het stokje overnamen van Ria Lusink, Fred Geerligs en Gerrit Urbaan. Dankzij hun inzet en continuïteit kon het evenement op dezelfde manier worden voortgezet en is het voortbestaan gewaarborgd.

Extra activiteiten op de dag van de boekenmarkt
Naast de boekenmarkt zijn er op vrijdag 19 juli nog andere activiteiten in Borculo. Bij de Zompenloods aan de Graaf Wichmanstraat wordt tussen 11:00 en 16:00 uur een streekproductenmarkt gehouden. Bovendien voert de route van de laatste dag van de Fietsvierdaagse door het centrum van Borculo, wat een perfect rustpunt biedt om rond te snuffelen op de Boekenmarkt.

Kortom, vrijdag 19 juli belooft een toeristisch interessante dag te worden in Borculo. Bezoekers kunnen genieten van een gevarieerd aanbod aan boeken en streekproducten, en deelnemen aan de Fietsvierdaagse.