Kunstlezing Maria Driesen over Wilden en Nieuwe Wilden


Bestel een leuke puzzel met de foto van het Grols kanon.

– 30 stukjes. 26x18cm, materiaal: glanzend hardboard
– 96 stukjes. 36x25cm, materiaal: glanzend hardboard
– 500 stukjes. 54x40cm, materiaal: karton

BREDEVOORT – Op zaterdagavond 9 juli geeft de bevlogen kunsthistorica Maria Driessen in de Koppelkerk te Bredevoort een lezing over Wilden en Nieuwe Wilden: de duo-expositie over het Duitse expressionisme die momenteel te zien is in Museum de Fundatie en het Groninger Museum.

Met Wilden en Nieuwe Wilden hebben Museum de Fundatie en het Groninger Museum de handen ineengeslagen voor een grote duo-expositie die gewijd is aan het 20ste-eeuwe expressionisme in Duitsland. In Museum de Fundatie staat het expressionisme uit het begin van de eeuw centraal, het Groninger Museum toont het neo-expressionisme uit de jaren ’80.

Artistieke conventies en academische regels werden ingeruild voor subjectieve ervaringen. In Duitsland manifesteerde het expressionisme zich aan het begin van de twintigste eeuw in het werk van leden van de kunstenaarsgroeperingen ‘Brücke’ en ‘Der Blaue Reiter’. Met hun compromisloze visie veranderden kunstenaars als Alexej von Jawlensky, Wassily Kandinsky, Emil Nolde, Ernst Ludwig Kirchner, August Macke, Franz Marc en Max Pechstein voorgoed het gezicht van de moderne kunst.

Maria Driessen neemt de toehoorders deze avond in de Koppelkerk weer mee in haar onuitputtelijke kennis in de kunstgeschiedenis. Vakkennis, humor en welbespraaktheid maken dat haar kunstlezingen altijd weer een ervaring zijn die men niet snel zal vergeten.

Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, 7126 AG Bredevoort
Datum en tijd: zaterdag 9 juli om 20 uur
Entree: € 10,- incl. pauzedrankje

Aanmelden: www.koppelkerk.nl/kunstlezing