Home » Bronckhorst » Aanleg moestuin Bronckhorster kinderparlement bij kinderboerderij Feltsigt in Hengelo

Aanleg moestuin Bronckhorster kinderparlement bij kinderboerderij Feltsigt in Hengelo

1045

HENGELO(Gld) – Met het aanleggen van hun moestuin op 24 mei a.s. richt het Bronckhorster kinderparlement zich op het tegengaan van voedselverspilling en helpen van mensen die minder te besteden hebben.

In enkele bijeenkomsten die ze de afgelopen tijd hadden, leerden ze over welke groenten geschikt zijn voor de moestuin, hoe ze hun moestuin wilden indelen en zaaiden ze plantjes in om uit te groeien tot kleine plantjes die geschikt zijn voor de moestuin. Kinderboerderij Feltsigt in Hengelo meldde zich bij ons dat zij een geschikte plek hebben voor de moestuin en 24 mei is het zover. Senn, Emma, Edy, Elke, Kaylee, Nova en Demy, de leden van het kinderparlement, zaaien de plantjes in onder leiding van jeugdburgmeester Jorik en burgemeester Marianne Besselink.

Dit gebeurt met veel materiaal dat de Welkoop Zelhem aanbood voor dit mooie initiatief. De komende periode wordt het een kwestie van goed zorgen voor de moestuin, wat de kinderen samen met onder andere kinderboerderij Feltsigt en enkele omwonenden gaan doen, en wachten op de oogstmomenten.

De bedoeling is om de oogst straks aan te bieden aan inwoners die minder te besteden hebben.


Foutjes, opmerkingen, nieuws, activiteit of als je iets opmerkelijks hebt gefotografeerd kun je hier versturen. Of naar redactie@streekgids.nl