Home » Gem. Bronckhorst » Aanmelden voor de Groene Pluim in Bronckhorst

Aanmelden voor de Groene Pluim in Bronckhorst

724

BRONCKHORST – Gemeente Bronckhorst roept ondernemers op om zich aan te melden voor de Groene Pluim, een stimuleringsprijs voor bedrijven die zich inzetten voor duurzaamheid. Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan bedrijven die uitblinken in duurzaam ondernemen, gebaseerd op vier van de zeventien Global Goals van de Verenigde Naties: eerlijk werk, duurzame productie, klimaat en partnerschap.

Deelname aan de Groene Pluim kost niets en biedt veel voordelen, waaronder inspiratie, publiciteit en de mogelijkheid om je netwerk uit te breiden. Bedrijven kunnen zich tot 20 juli aanmelden via de website van de gemeente Bronckhorst: www.bronckhorst.nl/groenepluim. De uitreiking vindt plaats op 13 november.

Eerste Groene Pluim naar Boerderij Ruimzicht
Vorig jaar ontving Boerderij Ruimzicht in Halle de eerste Groene Pluim van Gelderland. Het biologisch dynamische landbouwbedrijf, dat zich inzet voor circulariteit en klimaatactie, werd geprezen voor zijn bijdrage aan zowel het milieu als de maatschappij.

Stichting de Groene Pluim
Stichting De Groene Pluim stimuleert duurzaam ondernemen in Nederland door ondernemers te belonen die bijdragen aan klimaatverbetering en duurzame consumptie. Aangesloten ondernemers delen hun kennis via kennissessies, bedrijfsbezoeken en evenementen. De stichting heeft inmiddels 425 aangesloten bedrijven en 56 Groene Pluimhouders.

Duurzame toekomst voor Bronckhorst
Voor een duurzame toekomst van Bronckhorst is betrokkenheid van zowel inwoners als ondernemers essentieel. Op het platform Op Morgen bundelen gemeente en gemeenschap hun krachten: www.op-morgen.nl.

Aanmelden voor de Groene Pluim kan via www.bronckhorst.nl/groenepluim.