Foto: |

Oproep voor verkiezing ‘Vrijwilliger van het jaar 2021’

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst zet ook dit jaar vrijwilligers die zich onderscheiden door hun activiteiten in Bronckhorst graag in het zonnetje met de verkiezing ‘Vrijwilliger van het jaar’. Tot 15 december 2021 kunnen personen of groepen aangemeld worden. De bekendmaking van de vrijwilliger van het jaar is tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente op woensdagavond 12 januari 2022. Hoe de receptie eruit gaat zien is nog niet bekend en hangt af van de coronasituatie.

Dit jaar is het vrijwilligerswerk wellicht anders verlopen dan normaal. Vooral het directe contact met mensen was niet altijd mogelijk. Maar juist in deze tijd zijn mensen die klaarstaan voor een ander onmisbaar. Wie iemand kent die echt het verschil maakt, die het verdient het om eens in het zonnetje te worden gezet, roepen we van harte op om diegene of een hele groep aan te melden als vrijwilliger van het jaar 2021! 

Grote waardering voor vrijwilligerswerk
“Er zijn in de hele gemeente ontzettend veel goede vrijwilligersinitiatieven. Elke vrijwilliger is belangrijk en de benoeming is zodoende een symbolische prijs, de verkozen vrijwilligers representeren alle vrijwilligers”, aldus wethouder Evert Blaauw. Met de verkiezing ‘Vrijwilliger van het jaar’ laat de gemeente z’n grote waardering blijken voor het vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk is van groot belang voor heel veel mensen in onze gemeente. 

Aanmelden kan vanaf nu weer
Aanmelden van een vrijwilliger of groep die de bijzondere titel van ‘Vrijwilliger van het jaar’ verdient, kan vanaf nu weer via het digitale aanmeldformulier op www.bronckhorst.nl/vrijwilliger. De ‘Vrijwilliger van het jaar 2021’ ontvangt naast de eretitel een geldbedrag van € 250,-. Als de eretitel naar een vrijwilligersgroep gaat dan ontvangt deze een geldbedrag van € 500,-. De andere twee genomineerden krijgen een oorkonde en € 100,-. 

Jury selecteert drie genomineerden
Een jury selecteert drie genomineerden uit alle aanmeldingen en kiest uit deze drie een winnaar. De jury let daarbij op de werkzaamheden die zijn verricht, het belang van de activiteiten en het aantal keren dat iemand is aangemeld. 

Voorwaarden voor nominatie
Ook als er al eens een vrijwilliger van een vereniging of groep is aangemeld of genomineerd, is het geen probleem om nogmaals een vrijwilliger aan te melden. Er zijn wel enkele voorwaarden verbonden aan de nominatie van vrijwilligers voor de titel:

    • vrijwilligers moeten actief zijn in georganiseerd verband, bijvoorbeeld bij stichtingen of verenigingen, bij professionele organisaties of bij religieuze organisaties die zich inzetten voor maatschappelijke ondersteuning. 
    • ook kunnen inwoners van andere gemeenten die in Bronckhorst vrijwilligerswerk doen, aangemeld worden.
    • individueel vrijwilligerswerk (zoals mantelzorg) komt niet in aanmerking, maar de overkoepelende organisaties (die zich bijvoorbeeld inzetten voor mantelzorgers) wel. 
    • vrijwilligerswerk op het gebied van politiek komt niet in aanmerking. 
  • personen die in het verleden een Koninklijke onderscheiding of het ereburgerschap hebben ontvangen, kunnen niet meedingen naar de titel. 

Dit bericht is 561x gezien