Sportaanbieders centraal tijdens Nationale Sportweek

DOETINCHEM – Volgende week, van 17 tot en met 25 september vindt de Nationale Sportweek plaats. Deze week staat sport en bewegen centraal en staan sportaanbieders in het middelpunt van de belangstelling.

Sportverenigingen en commerciële aanbieders willen deze week zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met hun sport. Er worden diverse activiteiten georganiseerd gedurende de Nationale Sportweek. Maar liefst 48 sportaanbieders laten op zaterdag 17 september van 11:00 – 16:00 uur hun sportaanbod zien in de binnenstad van Doetinchem. Zij staan allen verdeeld over het Simonsplein, De Hamburgerstraat, het Marktplein en de Bleek. Jong en oud kan kennismaken met zeer diverse sporten zoals volleybal, rugby, scouting en bridge.

Op het Simonsplein vindt er een podiumprogramma plaats waar diverse sportaanbieders een demonstratie geven. Het podiumprogramma is als volgt:
11.30 ACC Anique
12.00 Kiryoku
12.25 Vidadance
12.50 Officiële opening Nationale Sportweek
13.05 Schermvereniging Surtout
13.30 InDans
13.55 Kei-fit
14.20 Weuro
14.30 Bertha huls
14.55 Acro gym Ypsilon
15.20 Afsluiting

Tijdens de week worden er diverse activiteiten georganiseerd waar iedereen zich voor kan aanmelden. Activiteiten voor jong en oud! Kinderen kunnen deelnemen aan diverse clinics op sportpark de Bezelhorst of deelnemen aan diverse voetbalactiviteiten en clinics van profvoetballers die georganiseerd worden in het kader van het EK2017. Inwoners vanaf 18 jaar kunnen deelnemen aan de fitheidstesten, om vervolgens een advies te krijgen over de sportmogelijkheden die er voor hen zijn.

Bij veel verenigingen is het mogelijk om deel te nemen aan een open training of wordt er een open dag georganiseerd. Het is mogelijk om vrijblijvend kennis te maken met diverse sporten, zonder dat je direct vastzit aan een lidmaatschap. Ook eens kennismaken met een nieuwe sport? Kom gerust langs.

Kijk voor het gehele aanbod tijdens de Nationale Sportweek en het aanbod van de verenigingen op www.doetinchemsport.nl.