Home » Evenementen » Winterswijkse Popprijs 2024

Winterswijkse Popprijs 2024


Evenementgegevens

  • Datum:

Datum: Zaterdag 22 juni 2024
Tijd: Vanaf 21.00 uur
Locatie: Markt van Winterswijk

Beschrijving: Op zaterdag 22 juni vindt op de markt van Winterswijk de jaarlijkse Winterswijkse Popprijs plaats, een evenement dat inmiddels is uitgegroeid tot een gevestigde traditie in de regio. Dit jaar worden jonge muzikanten uit Winterswijk opnieuw uitgenodigd om hun talenten te laten zien tijdens een spetterend concert. De optredens worden beoordeeld door een deskundige jury, die uiteindelijk de winnaar van de Popprijs 2024 zal bepalen. Deze prijs is een belangrijke stimulans voor de verdere ontwikkeling van jong poptalent in de regio.

Organisatie: De Winterswijkse Popprijs is een initiatief van de gemeente Winterswijk en wordt georganiseerd door de Stichting Ondernemen met Cultuur en Boogie Woogie – instituut voor kunst en cultuur.

Doel: De Popprijs heeft als doel om de lokale popmuziek te stimuleren en de rijke traditie van Winterswijk als popdorp levendig te houden.

Prijzen: De winnaar ontvangt een geldprijs van €1000 en krijgt daarnaast de kans op een opnamedag en een mixdag bij Boogie Woogie.

Inschrijven: Bands, singer-songwriters, hiphopartiesten en rappers uit Winterswijk kunnen zich tot en met woensdag 12 juni aanmelden. Aanmelden kan via workshops@boogiewoogie.nl door het insturen van een audio-opname (kan via WeTransfer). Na 12 juni maakt de jury een selectie op basis van de ingezonden geluidsbestanden. Maximaal zes acts worden geselecteerd voor de eindronde op de markt. Deelname is gratis en staat open voor jonge muzikanten uit Winterswijk tot en met 28 jaar.