Home » Gemeente » Weidevogelvereniging beschermt weidevogels

Weidevogelvereniging beschermt weidevogels

789

OOST GELRE – Met de lente in aantocht zijn ook de weidevogels weer te zien in de weilanden. Deze vogels, waaronder de kievit, de grutto en de scholekster, zijn echter een bedreigde diersoort. Daarom zijn er steeds meer beschermde gebieden en werken boeren en vrijwilligers samen om de vogels te beschermen.

Een belangrijke rol hierin is weggelegd voor de Weidevogelvereniging Achterhoek. De vrijwilligers zoeken en markeren de nesten van de vogels, zodat boeren hier tijdens het werken rekening me kunnen houden en de nesten niet worden verstoord. Het beschermen van de nesten vergroot de kans op een succesvolle uitbroeding van de eieren.

Het vinden van het eerste kievitsei is een bijzonder moment voor de Weidevogelvereniging. Als het eerste ei wordt gevonden, wordt dit symbolisch aangeboden aan de (loco-) burgemeester. Het nest en de eitjes worden natuurlijk met rust gelaten.

Heb jij het eerste kievitsei gevonden? Meld dit dan bij de afdeling communicatie van de gemeente Oost Gelre op telefoonnummer (0544) 39 35 35.


Foutjes, opmerkingen, nieuws, activiteit of als je iets opmerkelijks hebt gefotografeerd kun je hier versturen. Of naar redactie@streekgids.nl