Home » Groenlo » Dames HV 3 tegen Quintus uit Hengelo

Dames HV 3 tegen Quintus uit Hengelo

272

GROENLO – Afgelopen zaterdag is het handbalseizoen weer van start gegaan, dus mocht het nieuwe dames 3-team van Grol thuis aan de bak tegen Quintus uit Hengelo (GLD). Het nieuwe dames 3 bestaat uit overgekomen speelsters uit de A-jeugd en uit oud-dames 2, die nog nooit samen hebben gehandbald. Ze wisten dus nog niet wat ze moesten verwachten van elkaar. In de voorbespreking werd er door de coach gezegd dat ze niet te snel moeten spelen, omdat ze nog niet goed op elkaar waren ingespeeld.

De eerste aanvallen van Grol duurden lang en waren moeizaam. Na ongeveer 10 minuten gooide Evi doormiddel van een snelle aanval de eerste bal in het doel van de tegenstanders. Grol had door dat ze de aanvallen sneller moesten opbouwen en dit resulteerde al snel in een 5-0 voorsprong. Het mooie samenspel tussen de hoekspeelster Pascalle en cirkelloopster Nynke resulteerde in een 6-0 voorsprong.

Door goed verdedigings- en keeperswerk kwam Quintus pas na 15 minuten op een 6-1 stand. Door nog een aantal snelle aanvallen van Grol en goed uitgespeelde aanvallen van Quintus gingen de teams de rust in met een stand van 9-4.

Na de rust begon Grol weer sterk en kwamen ze tot een voorsprong van 13-5. De thuisspelende Grollers begonnen een beetje vermoeid te raken waardoor ze slordige fouten maakten zoals balverlies en cirkel verdedigen, hierdoor liep de stand op naar 15-10. Uiteindelijk herpakte Grol zich en wisten ze nog een aantal mooie aanvallen te spelen waarmee de wedstrijd werd afgefloten met een eindstand van 18-13.

De dames hebben een wedstrijd laten zien met mooi samenspel en snelle aanvallen, ook zijn er nog verbeterpuntjes waar de dames aankomende weken hard mee gaan trainen.
Zaterdag 5 oktober speelt dames 3 uit tegen HV Duiven om 20:15 uur.