21 april 2024
Home » Groenlo » Brandweerkorps Groenlo organiseert brandweerwedstrijden

Brandweerkorps Groenlo organiseert brandweerwedstrijden

292

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

GROENLO – Het Brandweerkorps Groenlo heeft afgelopen zaterdag, 23 maart, brandweerwedstrijden georganiseerd, waarbij 19 korpsen (normaal 20, maar er was 1 afmelding) uit Gelderland deelnamen. De wedstrijden vonden plaats bij Houthandel Kolkman en op een zandweg tegenover de houtzagerij, waar de deelnemers werden uitgedaagd in een scenario van gecontroleerde chaos.

Op de 112-baan, die op de zandweg naast de houtzagerij werd gehouden, werd een ongeval nagebootst waarbij een crossauto op hoge snelheid een bak met oud ijzer ramde, met als gevolg een vrouwelijk slachtoffer dat ernstig gewond raakte door een stalen pijp. Tegelijkertijd werd een demonstratie van boeren gesimuleerd om de druk op de deelnemende teams verder op te voeren. Bij de houtzagerij moesten de deelnemende korpsen een binnenbrand blussen.

De prestaties van de deelnemende korpsen werden nauwlettend beoordeeld door waarnemers van het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité, die hun bevindingen noteerden voor de jurering. Ivo Reinders, postcommandant van het organiserende korps Groenlo, keek toe hoe de teams navigeerden door de uitdagende situatie, waarbij vaardigheid, teamwork en snelle besluitvorming cruciaal waren.

De organisatie en deelnemers kijken terug op een geslaagde dag, die niet alleen diende als een waardevolle trainingssituatie voor de korpsen, maar ook als een unieke manier om de banden tussen de verschillende brandweerteams te versterken.