Home » Groenlo » Grol laat winst tegen VVO uit de handen glippen

Grol laat winst tegen VVO uit de handen glippen

600

Grol leek eindelijk weer eens een overwinning te behalen toen Mart Willemsen ver in blessuretijd de 2 – 3 aantekende. Het enthousiasme was groot. Maar het mocht niet zo zijn. Nog geen minuut later wist VVO met een vrije trap toch nog de gelijkmaker aan te tekenen. De negende remise al van Grol in dit seizoen. Een fikse teleurstelling. Zeker ook gezien de drie enorme kansen die men in de eindfase van de wedstrijd kreeg.

Grol begon zonder de geblesseerde Jordy Oonk, maar wel weer met Eduardo in de basis. In de eerste helft gebeurde er niet veel. Grol, onder aanvoering van Michel Kamphuis, had slechts enkele kleine kansen met een te zachte kopbal van Mart Zieverink, een schot van Luc Berentsen op de voet van de keeper en een kopbal van Mathijs Warnar dat over ging. VVO kreeg veel ruimte op het middenveld, maar creëerde geen kans, mede door goed verdedigingswerk van de achterlinie. Men leek op een 0 – 0 ruststand af te stevenen. Totdat een verre vrije bal vanaf het middenveld van Ted Bronkhorst zomaar hoog door de lucht over Wessel Baarslag, die niet stond op te letten, in het doel zeilde: 1 – 0. Grol was even de kluts kwijt en op slag van rust maakte Selim Guzelyurt er met een rollertje in de hoek ook nog 2 – 0 van. Zeer onnodig.

In de tweede helft was er bij Grol aanvankelijk weinig overtuiging. De keeper van VVO pakte alles uit de lucht en joeg elke bal hoog en ver naar voren. Het eerste kansje voor Grol kwam pas na 25 minuten spelen. Een voorzet van Michel Kamphuis werd door Mart Zieverink overgekopt. Dit was echter een voorbode van een sterke en spectaculaire fase. Want nog geen minuut later kwam er wederom van Michel Kamphuis een hoge voorzet van links en nu kopte Mart Zieverink hem wel binnen: 2 – 1. En even later was het Ramon Landewers die van 25 meter een rebound in het net joeg: 2 – 2. Gezien de wedstrijd dan toch gelukkig nog een gelijkspel?

Maar Grol geloofde in meer en zette door. Michel Kamphuis had de voorsprong op de schoen, maar hij vuurde de bal vrij voor het doel onbesuisd over. Even later deed Luc Berentsen hetzelfde, ook vrij voor het doel ging de bal hoog over. En vlak voor tijd belandde een kopbal van Luc uit een voorzet van Michel Kamphuis op de lat. Dan toch maar weer een gelijkspel? Nee, eindelijk leek het Grol mee te zitten. Ver in blessuretijd tikte Mart Willemsen bij de 2e paal de 2 – 3 binnen. VVO mocht nog een keer aftrappen, pompte de bal naar voren. Een onnodige overtreding resulteerde nog in een vrijje trap voor VVO op rand 16-meter. Het zou toch niet? En ja hoor. Joost Baarslag schoot via de muur de bal in de linkerbovenhoek. Wessel Baarslag was kansloos: 3 – 3.

Weer een gelijkspel, nummer negen van het seizoen en gezien het wedstrijdverloop twee punten te weinig. Komende zondag, 1e paasdag (!), 1 april speelt Grol thuis tegen nummer twee van de ranglijst DCS. Aanvang 14.30 uur. Zal Grol het mooie resultaat in Zevenaar kunnen herhalen?