19 april 2024
Home » Groenlo » HV Borhave DS1 – HV Grol DS1

GROENLO – Handbalvereniging Grol DS1 speelde afgelopen zondag een uitwedstrijd tegen HV Borhave DS1 in Borne. De thuiswedstrijd tegen deze tegenstander werd gewonnen. Vanaf het eerste fluitsignaal kreeg Lise mandekking, en daardoor was het even zoeken naar de juiste patronen in de aanval.

Verdedigend stond het prima bij HV Grol, echter aanvallend was het lastig deze middag. Tot 4-4 ging het gelijk op, daarna nam Borhave het initiatief en speelde zich naar een 9-6 voorsprong, wat tevens de ruststand werd. In de rust werden alle scenario’s doorgenomen hoe het aanvallend op te lossen en meer te gaan scoren, want 6 doelpunten in een helft is veel te weinig.

In het begin van de tweede helft was hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft te zien. Verdedigend prima, met Kim in het doel die uitstekende reddingen had, maar aanvallend kon het team de draai nog niet vinden. Halverwege de tweede helft keek HV Grol nog tegen een 13-9 achterstand aan. Hierna werd overgeschakeld naar 2 cirkelspeelsters en werden de aanvallen met meer dreiging uitgespeeld, hierdoor ontstonden ook de kansen.

Langzaam sloop HV Grol dichterbij en bleef in zichzelf geloven. Tot 16-13 bleven de dames achterstaan. De laatste fase had HV Grol nog wat extra, de verdediging werd dicht getimmerd en de aanvallen met lef uitgespeeld. Drie doelpunten op rij was het resultaat (16-16). Met nog 30 seconden te spelen kwam HV Grol in balbezit en had het nog de kans de overwinning naar zich toe te trekken. Dit lukte helaas niet. Gezien het spelbeeld van de gehele wedstrijd was 16-16 een terechte uitslag, verdiend door erin te blijven geloven met een uitstekende inzet.

Zaterdag 1 april speelt DS1 om 20.00 uur de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen in Den Elshof, tegen de Tukkers DS3.