HV Grol  1 – SV de Lutte 1 

Gepubliceerd op

GROENLO – Zaterdagavond speelden de dames van handbalvereniging Grol tegen het iets hoger in de ranglijst staande SV de Lutte. Na het goede spel van de laatste weken tegen teams die de bovenste plaatsen bezetten in de 1e klas, komen nu de teams waarin de meiden het goede spel om kunnen zetten in winst. Zaterdag begon het vol zelfvertrouwen en energie aan de wedstrijd tegen onze gasten uit de Lutte. De eerste helft ging gelijk op en het was stuivertje wisselen wat de stand betreft. Bij beide teams stonden goede keepsters (Nikki bij de thuisploeg) in het doel die heel wat zeker lijkende doelpogingen uit hun doel ranselden. Bij het rustsignaal stond er 9-8 in het voordeel van HV Grol op het scorebord.

Alles was nog mogelijk dus, de dames moesten zorgen dat de concentratie aanwezig bleef. Bovendien was het advies om aanvallend met meer dreiging richting doel te spelen. In het begin van de 2e helft had HV Grol het lastig in de aanval en wist niet te scoren, dat deed SV de Lutte wel 4 keer en boog zo de stand om in 9-12. Op tijd kwam de beleving in de aanval terug bij HV Grol en verdedigend stond er een ‘Grolse vesting’ (de Lutte zou nog maar 3 keer scoren in het verdere verloop). Hierdoor en door een enorme vechtlust kwam HV Grol weer langszij, 13-13. Het rook meer en wilde meer, terwijl ook de tegenstander voor de winst speelde. Door het hoge tempo van beide teams werd er risico genomen en daardoor slopen er ook fouten in het spel van beide teams. De spanning was om te snijden, de meiden van HV Grol wisten zich naar een 16-14 voorsprong te spelen.

De slotfase was meer spannend dan fraai maar vooral verdedigend stond HV Grol goed en vocht voor wat het waard was. Bij een stand van een 16-15 nog een geweldige redding van Nikki en de laatste 20 seconden werden door HV Grol uitgespeeld. Na het laatste fluitsignaal was er opluchting (vooral bij de begeleiding, maar zeker ook bij het fanatieke publiek) en dolblij verlieten de dames het veld met twee verdiende en belangrijke punten in de tas van Joost.

Volgende week zondag weer een belangrijke wedstrijd en wel in Deurningen tegen DSVD 3.

Bron: Handbal Vereniging Grol


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.