Home » Groenlo » HV Langeveen -HV Grol dames 1

Na een goede voorbereiding begon afgelopen zaterdag voor het jeugdige (gemiddelde leeftijd 18.6 jaar) dames 1 team de handbalcompetitie, met direct een lastige uitwedstrijd tegen het sterke en geroutineerde HV Langeveen.

Iedereen was zeer benieuwd hoe het zou gaan. De thuisclub Langeveen kwam aanvallend met veel beweging en dreiging uit de startblokken en overdonderde HV Grol daarmee, binnen een kwartier stond er 7-1 op het scorebord en iedereen dacht ..oh nee toch.. HV Grol herpakte zich hierna goed, kwam beter in de wedstrijd en liet aanvallend leuke dingen zien, het had hiermee pech dat tot 3 keer paal en lat in de weg stonden. Ook verdedigend kreeg het meer vat op de goede aanvalsters van Langeveen. Toen de scheidsrechter voor de rust floot stond er 13-6 op het scorebord.

In de rust werd goed doorgenomen dat Grol het eigen spelletje moest blijven spelen en geloven in een beter resultaat, verdedigend wat attenter zijn en snel de aanval opzoeken.
De 2e helft stonden de Grolsen, met een uitblinkende Nikki in het doel, verdedigend prima, Langeveen werd slordiger en het tempo ging omlaag bij hun. De eerste 12 minuten wisten ze dan ook niet tot scoren te komen, terwijl HV Grol aanvallend steeds beter ging spelen.

De meiden van HV Grol kwamen terug tot 14-11 en zelfs 17-15 en speelden een goede wedstrijd. Een verrassing leek eraan te komen, maar helaas konden ze dit niet volhouden. Twee kleine foutjes en daardoor balverlies werden gemaakt, HV Langeveen maakte hier gebruik van en scoorde hieruit. Aan het eind toch een wat geflatteerde einduitslag van 20-15. Een matig begin van de wedstrijd, goed herstel daarna en een prima gespeelde 2e helft.

Hiermee kunnen de dames terugzien op deze wedstrijd, leren van de situaties en vol zelfvertrouwen door het prima spel gaan ze zich opmaken voor de thuiswedstrijd van a.s. zaterdag tegen Hacol 2 uit Oldenzaal om 19.00 in sporthal den Elshof.