Home » Groenlo » Stevo 2 – HV Grol  1

Zondag reisden de dames van handbalvereniging Grol naar het Overijsselse Geesteren om aldaar de strijd aan te binden met Stevo 2, een goed ingespeeld team dat bovenin meespeelt.

HV Grol had de les van de vorige wedstrijden geleerd en begon nu super geconcentreerd en fel aan de wedstrijd. Er ontstond een wedstrijd die in hoog tempo werd gespeeld door beide teams, hierbij hoefde het publiek en de meegereisde supporters zich geen moment te vervelen. Tot halverwege was het een gelijk opgaande wedstrijd, waar de meiden van HV Grol zelfs brutaal een 6-7 voorsprong namen. Stevo bleef ook in een hoog tempo spelen, draaide de rollen weer om en nam een 9-7 voorsprong door drie keer achtereen te scoren. Tot aan de rust speelde HV Grol goed mee, het rustsignaal klonk bij een stand van 12-10.

Alles was nog mogelijk en vol zelfvertrouwen en met een formidabele inzet gingen de dames van HV Grol de 2e helft in. Ze kwamen goed uit de startblokken en gingen langszij, 12-12. Het hoge tempo dat door beide teams werd gespeeld eiste ook z’n tol doordat er slordigheden in het spel van beide teams kwamen. Tot ongeveer 10 minuten voor tijd stond er een stand van 18-17 op het scorebord, en de spanning was te snijden wie het voortouw zou nemen en de wedstrijd naar zich toe zou trekken. Stevo scoorde drie keer, 21-17, en het was jammer dat HV Grol in deze fase zelf de gecreëerde kansen niet wist om te zetten in doelpunten. Hierdoor miste HV Grol de aansluiting. Stevo was geraffineerd genoeg om de wedstrijd niet meer uit handen te geven en won uiteindelijk toch geflatteerd met 24-18. De meiden van HV Grol keerden zonder punten huiswaarts, maar kunnen terugzien op een goed gespeelde wedstrijd en misten in een belangrijke fase net de aansluiting. Het harde werken werd niet beloond, maar met deze inzet gaan ze zich met vertrouwen voorbereiden op de thuiswedstrijd van volgende week zaterdag om 20.10 uur in sporthal Den Elshof tegen het team van de Lutte.

Ook deze wedstrijd was Nikki in het doel weer uitstekend op dreef en voorkwam enkele zeker lijkende doelpunten, bovendien een pluim voor de scheidsrechter die het in haar eentje uitstekend deed.