Foto: |

Verkeerskennis opfrissen in Lochem

LOCHEM – In de afgelopen jaren is het weggebruik flink veranderd. Zo maken nieuwe typen vervoermiddelen zoals de e-bike gebruik van de weg, zijn er nieuwe verkeersregels gekomen en zijn verkeerssituaties ingewikkelder geworden. Denk daarbij onder meer aan kruispunten, turborotondes, spitsstroken en nieuwe belijningen. Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert een opfriscursus voor senioren van 65 jaar en ouder van de gemeente Lochem.

Senioren zijn ervaren verkeersdeelnemers, maar ook extra kwetsbaar in het verkeer. Wanneer zij betrokken raken bij een ongeval, is het letsel vaak ernstiger dan bij een jonger persoon. Daarnaast worden we gemiddeld steeds ouder én blijven we langer zelfstandig deelnemen aan het verkeer.

In twee interactieve bijeenkomsten van twee uur worden senioren onder leiding van een gecertificeerde voorlichter van Veilig Verkeer Nederland bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gewapend met deze kennis kunnen senioren langer mobiel blijven en ook in de toekomst veilig aan het verkeer blijven deelnemen. Er is alle ruimte om vragen te stellen en eigen ervaringen in te brengen. De cursus wordt uitgevoerd in opdracht van het Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid (ROV) Oost-Nederland.

–      1e bijeenkomst: woensdag 4 november 2020 van 10.00 tot 12.00 uur

–      2e bijeenkomst: woensdag 18 november 2020 van 10.00 tot 12.00 uur

Locatie: ’t Onderschoer, Beukenlaan 1, 7244 BB Barchem

U wordt op beide dagen verwacht.
De cursus heeft een informatief karakter en is dus geen examen. Deelname is gratis. Neem gerust uw buurman/buurvrouw, een familielid of kennis mee. Voor uw en onze eigen veiligheid heeft VVN maatregelen getroffen om de cursus coronaproof uit te voeren. In verband met COVID-19 is het dit jaar niet mogelijk om deel te nemen aan een individuele praktijkrit. De praktijkritten worden vanaf januari 2021 weer georganiseerd.

Aanmelden
Vanwege de grote belangstelling en beperkte capaciteit adviseert VVN u direct aan te melden via de website www.vvn.nl/opfriscursussen of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl o.v.v. VVN Opfriscursus Lochem. Vermeld in de e-mail uw naam, adresgegevens, geboortejaar en telefoonnummer.
Bel voor meer informatie naar: 0575 – 510 144.

U ontvangt 1 week voor aanvang van de cursus een bevestigingsbrief