Home » Groenlo » Wedstrijdverslag Grol D1 – Duiven D2

Wedstrijdverslag Grol D1 – Duiven D2

169

GROENLO – De meiden van handbalvereniging Grol D1-jeugd speelden zondagmiddag tegen Duiven D2. Tegen deze tegenstander hadden ze nog niet eerder gespeeld. Wel is er naar de uitslagen gekeken en werd er verwacht dat Duiven ongeveer hetzelfde niveau heeft als de meiden uit Groenlo. HV Grol stond op de 7e plek en Duiven op de 5e plek, er was dus zeker een kans om te winnen. Met deze verwachting liepen de meiden het veld op. Helaas was Femke geblesseerd, maar ze kwam het team wel aanmoedigen. Gelukkig kon Guusje van de D2 de meiden van de D1 versterking bieden. De doelstelling voor deze wedstrijd was, zoals gewoonlijk, 8 doelpunten maken.

De wedstrijd begon gelijk met een mooi openingsdoelpunt van Jolien waardoor het 1-0 stond voor HV Grol. Snel daarna kwam het eerste tegendoelpunt die de score weer gelijk trok. Gelukkig stond Elize helemaal vrij en scoorde een doelpunt voor HV Grol, Nikki maakte er ook nog 2. De meiden van HV Grol stonden op een mooie 4-1 voorsprong. De wedstrijd was zeker spannend, want de tegenstanders hadden nog een aantal kansen, maar deze gingen naast of werden er erg goed uitgehaald door de keepster Karlijn. Toch maakte Duiven nog een doelpunt en zo stond het 4-2. De meiden van HV Grol speelden goed samen, stonden vaak vrij in de aanval en daardoor werden er nog 2 doelpunten gemaakt door Jolien. Ook stond Isis een keer vrij en gooide op het goal, maar de keeper van Duiven wist deze tegen te houden. De tegenstanders kwamen nog even heel dichtbij door een aantal keer te scoren. De stand was zo 6-4 en Grol vond dat ze nu zelf weer wat doelpunten moesten maken. Dit gebeurde ook. De verdediging van HV Grol stond goed en de spelers van Duiven konden niet door de verdediging heen. De bal werd een aantal keer onderschept en snel naar voren gegooid. Hier liepen al een aantal meiden van de thuisploeg en konden er een paar mooie doelpunten worden gemaakt. Daarna kwam het harde schot van Robine, maar helaas zag de keeper deze aankomen en hield ze de bal tegen. De 1e helft liep erg lekker en het eind van de 1e helft kwam een beetje als een verrassing. De ruststand was 11-5 voor HV Grol.

In de rust hoeft er niet veel besproken te worden. Ga zo door zoals het gaat, dan moet het goed komen. Ook al ging het keepen heel goed, er werd wel even gewisseld. Karlijn ging het veld in en Elize mocht keepen.

De tweede helft begon met een prachtig doelpunt van Nikki, waardoor het meteen 12-5 stond. Er was bijna niet door de verdediging heen te komen. Robine, Isis en Jolien waren een goed middenblok en Nikki, Lilou en Guusje waren goed de bal aan het onderscheppen. De meiden van Grol begonnen wel moe te worden en moesten wat vaker gewisseld worden. Elize hield erg veel ballen uit het goal en er werden door het snelle aangooien van Elize nog een paar mooie breaks gelopen. In de aanval stonden Lilou en Karlijn goed vrij en ook Suus stond opeens helemaal vrij voor het goal. Ze gooide de bal richting het goal en het leek erop dat het een doelpunt ging worden, maar helaas zat de keeper er nog net bij. En ook Guusje had nog een mooie kans, maar ook hier zat de keeper er goed bij. De meiden van Grol hebben hard gevochten en zijn ook erg blij met de eindstand: 19-9. De doelstelling is vandaag dubbel behaald en ze hebben een erg leuke wedstrijd gespeeld.