16 april 2024
Home » Groenlo » Wedstrijdverslag UGHV – HV Grol E1

Wedstrijdverslag UGHV – HV Grol E1

200

Op zaterdag 12 oktober spelen de meiden van handbalvereniging Grol E1 een uitwedstrijd tegen UGHV in Ulft. Na een heel overtuigende overwinning het weekend ervoor (25-2!), is het team gemotiveerd om ook in deze wedstrijd punten te pakken.

Wanneer het fluitsignaal klinkt gaan de meiden enthousiast van start, meerdere malen weten ze het samenspel van UGHV te doorbreken door de bal weg te tikken.
Maar de vloer is hier een stuk donkerder dan in Groenlo, dat maakt het voor de meiden lastig de cirkel in de gaten te houden. Een mooi doelpunt van Liv wordt daardoor afgekeurd en een kans voor Lauren wordt afgefloten. Diede staat de eerste helft in het doel, ze weet meerdere kansen van de tegenpartij tegen te houden. UGHV staat veel op de cirkel te verdedigen, waar het team uit Groenlo meer op de man verdedigd. Hierdoor komt er af en toe toch iemand langs, in de rust staat het 0-3 voor de tegenpartij.

In de rust geven coaches Elske en Dorien aan dat de meiden bij kansen op het doel goed moeten kijken naar hoe de keeper staat, een hoek kiezen is erg belangrijk. Ook kiezen ze er samen voor toch twee speelsters op de cirkel te laten verdedigen, zodat je wat back up hebt als iemand voorbij de eerste verdediger weet te komen. En vooral: durven! Wanneer er een kans is, gewoon doen. De speelsters hebben vorige week laten zien dat iedereen kan scoren.

In de tweede helft staat de verdediging goed, UGHV komt er niet door. Diede weet Grol van de 0 af te halen met een mooi schot rechts in de hoek. UGHV antwoord al snel met een doelpunt terug. Maar Diede is op stoom en gooit al snel de ene na de andere bal in het doel, 4-6 op het scorebord. Zou het nog kunnen? De meiden vechten in ieder geval voor wat ze waard zijn, er wordt flink gewisseld om het tempo erin te kunnen houden. Met een break en sprongschot weet Diede er nog één te scoren, 5-6! De ouders op de tribune worden steeds fanatieker in de aanmoediging, nog maar enkele minuten op de klok. En warempel, het lukt! Opnieuw is het Diede die het doel weet te vinden, 6-6! Moe maar voldaan en tevreden sluiten we de wedstrijd af.