Home » Harreveld » Harreveld ontwikkelt woondroebel 

HARREVELD – In Harreveld, aan de Lindeboomweg 26, wordt de woondroebel van gemeente Oost Gelre gerealiseerd. De gemeente heeft ingestemd met de transformatie van een voormalige varkenshouderij in 10 nieuwe woningen. Samen met de splitsing van een bestaande woning en een andere woning komt het totaal op 13 woningen.

Wethouder Jos Hoenderboom benadrukt de positieve impact van dit project op het woon- en leefklimaat, passend binnen het woondroebelbeleid van de gemeente. Het plan, ingediend in december 2021, omvat de sloop van circa 4.192 m2 aan voormalige bedrijfsgebouwen aan de Lindeboomweg 26 en Aagtemanweg 9, waarbij beide locaties een woonbestemming krijgen.

De ontwikkeling aan de Lindeboomweg omvat 2 vrijstaande woningen, 2 twee-onder-één-kapwoningen en 4 rijwoningen, waarvan de prijs van de rijwoningen onder de 275.000 euro exclusief keuken en sanitair blijft. Aan de Aagtemanweg blijft de huidige bedrijfswoning behouden. Beide locaties krijgen een groene inrichting door landschappelijke inpassingsplannen, wat leidt tot een positief effect voor het gebied en de omgeving.

Bron(nen) & Afbeelding(en)

Agenda voor in de Achterhoek

Uw evenement in onze agenda! Evenement indienen