Home » Harreveld » Tweede Boerenerfconcert met Duo Saxyon in Harreveld

Tweede Boerenerfconcert met Duo Saxyon in Harreveld

635

HARREVELD – Op zondag 14 juli vindt het tweede Boerenerfconcert plaats bij de familie Engelen-Penterman aan de Rector Hulshofstraat in Harreveld. Het concert begint om 11.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Dit evenement biedt laagdrempelige, lichte muziek en is bedoeld voor een breed publiek.

Optreden door Duo Saxyon:
Tijdens dit concert treedt Duo Saxyon op, bestaande uit accordeoniste Ellen Zijm en saxofoniste Marijke Schröer. Het duo, opgericht in 2013, staat bekend om zijn veelzijdigheid en dynamiek en heeft opgetreden bij onder andere Radio 4, het Bachfestival Dordrecht en vele kamermuziekseries. Hun repertoire omvat werken van hedendaagse componisten zoals Ad Wammes, Bernard van Beurden en Dolf de Kinkelder.

Saxyon combineert de klanken van saxofoon en accordeon en richt zich op zowel klank- als repertoiremogelijkheden. Een speciaal project van het duo is hun arrangement van het Requiem van Gabriel Fauré, waarmee ze al met verschillende Nederlandse koren hebben opgetreden. Ze hebben ook andere koorwerken en vocale werken begeleid, zoals het Stabat Mater van Pergolesi en het Requiem van Mozart.

Locatie:
Het concert vindt plaats op een bijzondere locatie: de boerderij van de familie Engelen-Penterman, gebouwd in 1907 en recent verbouwd in 2021. Met een prachtig uitzicht over de landerijen biedt deze locatie een idyllische setting voor het Boerenerfconcert.

Praktische informatie:
Zoals gebruikelijk zijn koffie en thee beschikbaar. Bezoekers wordt gevraagd om, indien mogelijk, hun eigen stoel mee te brengen. Er zijn ook enkele klapstoelen aanwezig. De toegang tot het concert is gratis, maar aan het eind van het concert wordt een vrije gift gevraagd. Pinnen is mogelijk. Uw bijdrage is essentieel voor het voortbestaan van de Boerenerfconcerten.