25 graden in zicht

Gepubliceerd op

Na het koude weer in de slotfase van april wordt het nu snel warmer. In het weekend kan het plaatselijk voor het eerst sinds 8 maanden zomers warm worden met 25 graden, aldus MeteoGroup.

Een hogedrukgebied trekt deze week via ons land naar Zweden en de Baltische Staten. Erachter komt de aanvoer van droge en warme lucht vanaf het Europese vasteland op gang. Op Bevrijdingsdag (Hemelvaartsdag) zien we een strakblauwe hemel maar wordt de 20 op de meeste plaatsen nog niet gehaald. Dat lukt de dagen er na. Overtuigend zelfs, want zaterdag wordt het 22 tot 25 graden. Dat betekent dat er dus plekken zijn waar de zomerse grens van 25 wordt gehaald of overschreden. Voor het laatst gebeurde dat op 31 augustus van het vorige jaar. Ook de dagen erna houdt het warme lenteweer aan.

Overigens was het vorig jaar op Bevrijdingsdag net iets warmer dan dit jaar. Toen werd het ruim 20 graden. Maar veroorzaakten zware buien met hagel en onweer in de middag en avond plaatselijk overlast. Dat zal dit jaar niet gebeuren. Na regen in de komende nacht is het vanaf morgen minstens een week lang droog.

Meer informatie over de te verwachten warmte treft u aan op onze website: http://www.weer.nl/nieuws/detail/2016-05-02-eindelijk-weer-25-graden/

Meer informatie MeteoGroup
www.weer.nl
www.meteogroup.com