ABBA tribute op de Zomermarkt

LICHTENVOORDE – In het weekend van 5, 6 en 7 juli is er veel vermaak en entertainment te aanschouwen op de Zomermarkt. Het evenement trekt jaarlijks ca. 25.000 bezoekers en is daarmee één van de grootste evenementen in de gemeente Oost Gelre. Dit jaar is er wederom veel aandacht besteed aan het veelzijdige programma en is de organisatie uitermate trots dat het de beste ABBA tribute van Europa heeft weten te strikken.

Op zondag 7 juli speelt ABBA Gold Europe namelijk op het marktplein van Lichtenvoorde. De band komt speciaal uit Engeland overgevlogen voor dit unieke optreden. Fantastische liedjes, geweldige muzikanten met gouden stembanden en een feilloos gevoel voor entertainment: Deze, met toestemming van de originele ABBA leden, opgerichte tribute bestaat uit de cast van de wereldberoemde musical ‘Mamma Mia’ op West End in London. Ze kennen het repertoire daarom als geen ander! Vanaf 21.30 spelen ze een niet te missen show vol meezingers zoals ‘Waterloo’, ‘Dancing Queen’, ‘Gimme! Gimme! Gimme!’ en ‘Chiquitita’. Maar de Zomermarkt heeft deze zondag nog véél meer muziek op het programma staan. Bands die tevens op het affiche pronken zijn Hot Stuff, Third Law, Red, Yellow & Blues, Neighbours en Turn It up!

Op zaterdag 6 juli verwacht de organisatie een hogedrukgebied boven Lichtenvoorde dankzij heel veel geblaas! De toeteraars van Dokters’ Swingende Infuustoeters komen namelijk naar de Zomermarkt en nemen diverse bevriende dweilorkesten mee. Op zaterdagavond wordt de Zomermarkt afgesloten door een spectaculaire coverband! LEAD brengt 100% live muziek met 110% performance! Vanaf 20.00 uur rolt deze band je van de ene hit in de andere tijdens de naadloos aaneengesloten medleys die je in razend tempo voorgeschoteld krijgt.

Op vrijdagavond 5 juli is er een groot concert op het marktplein. De drie grote muziekverenigingen van de regio slaan de handen ineen en geven een groot concert op het marktplein. Maar liefst tachtig muzikanten van Harmonie & Drumband St. Caecilia, Schutterij St. Switbertus en blaaskapel De Schoapenscheerders nemen deel aan dit mega spektakel. Samen spelen ze een veelzijdige repertoire met onder andere populaire hits van Coldplay tot Guus Meeuwis, het wat stevigere werk van De Staat en bekende klassiekers zoals Egerländer.

De Zomermarkt vind plaats op 5, 6 en 7 juli in het winkelcentrum van Lichtenvoorde. De toegang is op alle dagen gratis. Naast heel veel live-muziek zijn er diverse kermisattracties, straattheateracts, een tweedehandsmarkt, een grote braderie (met ca. 100 marktkramen) en diverse dansshows.

Meer informatie is te vinden op www.zomermarktlichtenvoorde.nl.Bron: Streekgids.nl
Foto: PR


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.