De vakantie begint met de Zomermarkt!

LICHTENVOORDE – De zomervakantie begint pas echt met de Zomermarkt in Lichtenvoorde. De Zomermarkt trekt jaarlijks ca. 25.000 bezoekers en is daarmee één van de grootste evenementen in de gemeente Oost Gelre. In het centrum valt in iedere straat wel iets te beleven. Er zijn meerdere podia met live-muziek, dansshows, theateracts en een foodtruck festival. Daarnaast is er uiteraard ook een grote braderie met ca. 150 marktkramen en tevens zijn alle winkels op zaterdag en zondag geopend. De perfecte aftrap van uw vakantie!

Vrijdag 29 juni zijn alle kermis attracties geopend tussen 14.00 en 22.00 uur. Op zaterdag 30 juni is er naast de warenmarkt ook een grote tweedehands markt. Hier mogen particulieren hun spullen te koop aanbieden. Lokale inwoners bieden daar prachtige vintage spullen aan die al jaren op zolder verborgen liggen. Bij Restaurant Meijer presenteren alle Lichtenvoordse bloemencorsoverenigingen hun maquette tijdens de officiële maquette tentoonstelling en op de podia zijn dansshows van Kei-Fit en Hit-It Dance Centre te bezichtigen. In het centrum staan diverse kermisattracties, tien food trucks en café De Kletskop stelt zijn kroeg ter beschikking voor de officiële Zomermarkt Radio uitzendingen. Zaterdagavond sluit de top40 coverband ‘Saints ’n Sinners’ de dag af met de grootste hits uit de hitparade.

Zondag 1 juli is er eveneens de grote warenmarkt, het food truck festival, zijn er diverse dansshows en presenteert de bloemencorso hun nieuwste maquettes. Maar daarnaast laat Modelbouwclub Cargo zien wat er allemaal mogelijk is met op afstandbestuurbare auto’s en vrachtwagens en zijn er vele straattheater acts te bewonderen. Het muzikale programma staat bol met grote toppers. De leerlingen van het Marianum spelen een groot concert tijdens ‘Marianum on Stage’ waarna Doppen’s Textiel, SatisFexy en King Boogie het feest grandioos afsluiten met denderende rockshows.

De Zomermarkt vind plaats in het winkelcentrum van Lichtenvoorde. Vrijdag openen de kermis attracties vanaf 14.00 uur. Op zaterdag en zondag begint de markt om 12.00 uur en het avondprogramma start om 20.30 uur. De toegang is gratis.