Home » Lichtenvoorde » Erix speelt niet goed maar pakt wel de punten

Erix speelt niet goed maar pakt wel de punten

316

LICHTENVOORDE – Zaterdag jl. stond voor de handballers van Erix H1 de laatste wedstrijd van 2018 op het programma. In de Hamalandhal kwam laagvlieger Unitas 2 uit Rolde op bezoek.

Even leek het erop dat de wedstrijd geannuleerd moest worden omdat het aangewezen scheidsrechters koppel zonder reden van opgave niet kwam opdagen.

Gelukkig werd nog net op een tijd een vervangende scheidsrechter opgetrommeld en kon de wedstrijd met enige vertraging van start gaan, zodat de gasten niet onverrichter zake weer richting Drenthe moesten afreizen.
Erix was begin eerste helft niet helemaal bij de les en kwam al snel achter met 2-4 vooral door doelpunten van de lange opbouwspeler van Unitas.
Daarna was het Erix die de wedstrijd in handen leek te nemen, het scoorde vier keer rij zonder dat het zelf een tegendoelpunt hoefde te incasseren. Lange tijd in die eerste helft bleef het verschil echter maar twee punten in het voordeel van Erix. Daarna was het Unitas weer die de stand toch weer gelijktrok hoewel het niet op voorsprong wist te komen.

De laatste minuten voor rust was voor Erix die het gaatje weer wist te vergroten naar twee punten wat resulteerde in een ruststand van 19-17 in het voordeel van de thuisploeg.

In de rust was duidelijk voor Erix dat de wedstrijd niet zomaar gewonnen zou worden als er op dezelfde wijze werd doorgespeeld als in de eerste helft.
Erix moest meer beleving tonen om uiteindelijk aan het langste eind te trekken.

Verdedigend stond het in de tweede helft iets beter en wist men de aanvallers van Unitas af te stoppen, zeker ook door goed keeperswerk van reserve-doelman Thimo Dusseldorp die al in de eerste helft Leroy Winkels verving die weinig grip had op de afstand schoten van Unitas. Erix nam langzaam maar zeker afstand van Unitas en nam een voorsprong van vijf punten. Even leek Unitas zich nog op te richten maar vijf doelpunten op rij voor Erix en enkele prima reddingen van keeper Leroy Winkels die weer onder de lat stond, was de genadeslag voor de Drenthen en bracht Erix de voorsprong op acht punten.

De wedstrijd was gespeeld en hoewel Erix door slordigheden Unitas nog terug liet komen tot drie punten was de zege niet meer in gevaar, eindstand 34-30 in het voordeel van Erix.
Hoewel Erix niet goed speelde, was de overwinning geen moment in gevaar geweest.

Topscorer aan Erix kant werd Bram Reukers met acht doelpunten.
Erix staat halverwege de competitie op prima een zesde plek op de ranglijst en omdat beide koplopers punten verspeelden is de achterstand op de koploper slechts drie punten en is er voor Erix nog alles mogelijk om mee te doen voor een top vier positie.

Het tweede deel van de competitie gaat in 2019 verder met op zaterdag 5 januari alweer een thuiswedstrijd voor Erix. Om 19.15 uur ontvangt Erix in de eigen Hamalandhal Artemis 1 uit Doetinchem die afgelopen jaar degradeerden uit de 2e divisie.

De eerste wedstrijd van de huidige competitie verloor Erix nog in Doetinchem, vooral ook doordat men destijds zonder wisselspelers moest aantreden. Erix zint dus op revanche om nu wel de punten te pakken.