Home » Lichtenvoorde » Erix stelt teleur voor een volgepakte tribune!

Erix stelt teleur voor een volgepakte tribune!

219

LICHTENVOORDE – Voor een volgepakte tribune, de handballers van Erix 1 hadden hun team sponsoren uitgenodigd om de wedstrijd bij te wonen, speelde men afgelopen zondag tegen Kwiek 1. Deze ploeg uit Hoogeveen stond vooraf één plek lager op de ranglijst dan Erix met twee punten minder. Het team uit Lichtenvoorde was van plan om hun sponsoren een mooie wedstrijd voor te schotelen en hun zodoende te bedanken voor de financiële steun!
Vorige week tegen Huissen had Erix nog laten zien dat men goed kan handballen en men wilde deze teamprestatie herhalen en de twee punten in eigen huis houden.

Toch begon Erix allesbehalve goed aan de wedstrijd want hoewel het eerste doelpunt na een mooie break van Leon Hulzink nog voor Erix was, raakte men al snel het spoor bijster. Verdedigend werd er te veel ruimte weggegeven waardoor de aanvallers van Kwiek nauwelijks een strobreed in de weg gelegd werden om te scoren. Met name de cirkelloper werd veelvuldig gevonden in de eerste helfte die daardoor vaak het net wist te vinden. Maar ook door snelle break-outs werd door Kwiek regelmatig gescoord vooral veroorzaakt door persoonlijke fouten en het niet benutten van doelkansen aan Erix kant. Erix keek hierdoor al snel tegen een achterstand aan van 3-7 aan. Toch herpakte de ploeg zich wel weer een beetje richting de rust. De achtstand werd langzaam weer goed gemaakt en men kwam terug tot 9-10, met name ook door de Erix’ goalie Leroy Winkels die menig schot van Kwiek wist te keren. Helaas vergat Erix door te drukken en wist Kwiek de voorsprong uit te breidden tot 12-14 bij rust.

Een boze Erix’ coach probeerde in de rust het team weer bij de les te krijgen. Het team had in de eerste helft nauwelijks beleving en de wil om voor eigen publiek te winnen getoond en hij verwachtte meer van het team in de tweede helft.
Maar ook in die tweede helft veranderde er nauwelijks iets aan het spel van Erix, aanvallend werden er teveel persoonlijke fouten gemaakt en te veel kansen gemist om echt aanspraak te kunnen maken op de winst. Even leek het erop dat Erix de wedstrijd nog kon kantelen toen men terugkwam tot 19-21 maar net zo snel liep Kwiek weer uit naar een voorsprong van vijf punten wat de moraal Erix’ kant niet ten goede kwam.
Omdat vijf minuten voor tijd de winst onbereikbaar was geworden werd jeugdspeler Pim Heutinck nog ingebracht. Heutinck die pas twee jaar geleden met handballen is begonnen, zat bij de selectie als beloning voor zijn goede trainen, wist zelfs door een strafworp het laatst doelpunt van de wedstrijd nog te scoren.
Eindstand werd hierdoor 26-29 in het voordeel van Kwiek die nu op gelijke hoogte met Erix zijn gekomen.

Volgende week wacht in Emmer-Compascum voor Erix de zware uitwedstrijd tegen nummer drie HVC. Erix wist destijds de thuiswedstrijd nog winnen af te sluiten maar zal nu uit een ander vaatje moeten tappen om opnieuw met de twee punten naar huis te gaan.
Hopelijk kan Erix in de laatste uitwedstrijd van het seizoen zich maximaal motiveren om het HVC zo moeilijk mogelijk te maken en hierdoor toch nog aanspraak kan maken op de zesde plek op de ranglijst. Het seizoen eindigt voor Erix op zaterdagavond 7 April met een thuiswedstrijd tegen Cometas uit Leeuwarden.