Home » Lichtenvoorde » Examenwerkstukken Marianum ‘In Actie’ te zien in Lichtenvoordse bieb

Examenwerkstukken Marianum ‘In Actie’ te zien in Lichtenvoordse bieb

1266

LICHTENVOORDE– Sinds vorige week zijn de prachtige werkstukken van de examenleerlingen van Marianum Lichtenvoorde te zien in de plaatselijke bibliotheek. De geëxposeerde werken staan zo opgesteld dat ze vanaf buiten te zien zijn, het andere deel is tijdens openingsuren van de Bibliotheek binnen te bewonderen.

Examen Beeldende Vorming
Leerlingen die op het VMBO het keuzevak Beeldende Vorming kiezen, hebben een tweeledig examen. Zij maken een praktisch examen en een theoretisch examen. Het afgenomen examen is een landelijk examen. Alle leerlingen in Nederland met dit keuzevak krijgen hetzelfde examen.

Het praktisch examen neemt 12 klokuren in beslag en leerlingen hebben dus vier dagdelen de tijd om aan de slag te gaan met het onderwerp.

In Actie
In de Bibliotheek Lichtenvoorde zijn de resultaten van dit praktisch examen te bewonderen. Het centraal vastgestelde thema was ‘In Actie!’ “Elke leerling is vrij om te bepalen op welke manier zij dit thema interpreteren”, aldus Marianumdocent Beeldende Vorming Heleen Rooks. “Voer je actie? Ben je zelf in actie? Ga je voor Actie-films? Ga je voor acties in de winkel of uitverkoop? Waar zou je zelf actie voor willen voeren? De leerlingen komen tot een keuze door het maken van woordenwebs, moodboards, beeldend onderzoek, schetsen en proefjes. Ze mogen ook zelf bepalen op welke manier zij hun idee uitvoeren. Wordt het een tweedimensionaal werk? Een tekening? Een schilderij?

Wordt het een driedimensionaal werk? Werk je met hout? Ga je boetseren? Of kies je juist voor onconventionele materialen? De getoonde werken laten de interpretatie van “In Actie” door elke leerling zien”.

Kijk en verbaas je over de vele invalshoeken bij dit thema. De resultaten van het harde werken zijn het bekijken meer dan waard!

Bron(nen) & Afbeelding(en)