Handballers Erix 1 nemen een punt mee uit Hengelo

232

LICHTENVOORDE – Na de nipt verloren eerste competitiewedstrijd van vorige week waren de handbalheren van Erix vast van plan om dit weekend wel de volle winst te pakken.

Daarvoor moest er dan wel gewonnen worden in Hengelo van het uit de tweede divisie gedegradeerde Donar 1. En hoewel Erix over een weer wat meer gevulde reservebank kon beschikken was dat vooraf gezien zeker geen gemakkelijke opgave.

De eerste helft ging volledig gelijk op, om en om werd gescoord en het verschil in doelpunten was nooit groter dan één punt. Donar scoorde vooral uit de snelle omschakeling na een doelpunt of door de cirkelloper vrij te spelen die zodoende kon scoren.

Erix had hier verdedigend niet echt een antwoord op maar bleef desondanks aanvallend goed in het spoor van Donar wat resulteerde in een terechte ruststand van 12-12

Na rust hoopte Erix wat meer grip op het aanvalsspel van Donar te hebben maar het tegendeel was waar. De eerste tien minuten van de tweede helft was Erix niet bij de les, men scoorde zelf maar één keer terwijl Donar maar liefst zes keer het net wist te vinden.

De wedstrijd leek al bijna gespeeld maar toch richtte Erix zich weer op.  Er werd weer gescoord en met name door enkele fantastische reddingen en een gestopte penalty van doelman Leroy Winkel kwam Erix weer op gelijke hoogte met Donar.

Vanaf de stand 20-20 was de wedstrijd weer een kopie van de eerste helft, om en om werd gescoord en waren de ploegen weer gelijkwaardig aan elkaar.

Even leek Erix in de laatste 30 seconden nog met de winst aan de haal te gaan, maar een doelpunt van Youri Kuypers werd door een cirkelfout afgekeurd. In de tegenaanval leek Donar in de allerlaatste seconde nog te scoren maar het eindsignaal klonk voor Erix net op tijd en dus werd de eindstand 25-25. Een verdiend punt voor beide ploegen want een winnaar verdiende deze wedstrijd eigenlijk niet.

Erix wacht dus nog op de eerste zege van het seizoen. Een nieuwe kans krijgt men a.s. zaterdag 12 oktober om 19.15 uur alweer. In de eigen Hamalandhal komt dan LHV uit Leusden op bezoek die na twee nederlagen op de laatste plaats bivakkeren.

Van onderschatting mag echter geen sprake zijn omdat Erix deze nieuwkomer in de Hoofdklasse niet kent en dus niet weet wat men kan verwachtten.